Què estàs buscant?

diumenge, 4 d’octubre del 2009

Còmics i videojocs: Garfield

A l'entrega d'avui de "Còmics i videojocs" volia fer un homenatge a l'excel·lent tira diària Garfield, del dibuixant Jim Davis, també creador de La Granja de l'Orson, que als dibuixos animats Garfield i els seus amics (1988-1994) també apareixia.


Per posar-nos una mica en situació, aquest gat gros, mandrós i taronja no és només un personatge d'una sèrie de dibuixos animats, tampoc el protagonista de dues pel·lícules d'imatge real poc memorables, ni d'una sèrie d'animació per ordinador que va començar el 2008, sinó el personatge principal d'una tira diària que va començar el 1978 i encara dura. 

Creat, com deia, per en Jim Davis, ens mostra el dia a dia del gat més mandrós del món, amant de la lasanya, i les seves "converses" (entre cometes perquè en realitat no parla) amb el seu amo, en Jon Arbuckle, la seva relació amb el gos Odie, que també viu a la casa, i amb altres animals del veïnat, com el gatet Nermal.

I com que és un dels còmics més importants i coneguts del món, no és gens estrany que se li hagin dedicat també uns quants videojocs, i és per això que en parlo aquí. El primer de tots és el Garfield, de l'Atari 2600:



Malauradament (o no) no va arribar a sortir, perquè es va cancel·lar el projecte, com tants altres, a causa de la famosa Crisi dels Videojocs de 1983. El 1986 va sortir per al Commodore 64 el Create with Garfield:


El 1988, per a l'Amstrad CPC, l'Atari ST, el ZX Spectrum, el Commodore 64 i l'Amiga es presentava el Garfield: Big, Fat, Hairy Deal.



I la franquícia tornava als mateixos microordinadors amb Garfield: Winter's Tail (1989):


Em sap greu, però quan poso fotos és que no hi ha disponible cap vídeo. En aquest cas és ben clar que la versió és la de l'Spectrum, el més fluixet dels ordinadors de l'època pel que fa a gràfics. El mateix any debutava a la Nintendo el Garfield: a week of Garfield:


Un joc que no va tenir gaire bona acollida, però almenys era el millor que hi havia en aquell moment. Després tenim el Garfield Labyrinth, de la Game Boy, que va sortir el 1992.



Poseu-lo a partir del minut 1 i disculpeu que siguin imatges del Super Gameboy, però només hi havia aquest vídeo. Ja vaig posar-ne una foto quan vaig parlar dels videojocs dels Caçafantasmes, perquè n'hi ha un que és exactament igual, canviant els personatges, com explico en aquella entrada. Al Japó sortia el 1993 també per a la Gameboy un tercer clon del joc, el Mickey Mouse IV: Mahô no Labyrinth.

El 1995 en Garfield debutava a Sega, a les plataformes Mega Drive i Game Gear concretament (un títol per al 32X que s'havia de dir Garfield in TV Land va ser cancel·lat) amb el ja més conegut Garfield: Caught in the Act, que també va sortir per a PC.



Hauríem d'esperar cinc anys per tornar-lo a veure. El 2000 va aparèixer per a PC el Garfield's Mad About Cats:


El 2003 tornava, aquest cop amb un joc de bitlles, però només per a mòbils, amb el CS Garfield Bowling.



També per a mòbils, el 2004 es va llançar el CS Garfield Pinball:



Igualment per a cel·lulars, el CS Garfield Mice Sweeper, que era un joc de paraules amb el Mine Sweeper, el famós Cercamines que acostuma a venir als PC. Doncs bé, certament era un clon d'aquell joc, però amb la referència ratolinesca malgrat que en Garfield és conegut també perquè passa de caçar-ne:


El CS Garfield Gin Rummy...


...I el CS Garfield Sled Zone, aquesta vegada una mica més original amb un joc d'esports de neu:



Definitivament aquell va ser l'any dels videojocs d'en Garfield, perquè també va arribar una nova proposta, aquest cop per a la Playstation 2 i PC (en aquest cas el 2005), anomenada senzillament Garfield:


N'ofereixo una fotografia perquè no he trobat cap vídeo del joc, ni per a PC ni per a Ps2. De tota manera, n'hi ha prou per comprovar que va ser el primer títol en 3D de la saga. Sortim per fi de 2004 i anem a 2005, en què sortiria un altre joc per a mòbils, el CS Garfield Euchre, de pòquer una altra vegada:

 

Però també va ser l'any del debut a la Gameboy Advance, amb el plataformes Garfield: the search for Pooky:


Saltem al 2006, any en què es faria un videojoc basat en la segona pel·lícula d'imatge real, malgrat que no en va sortir cap de la primera. Es tracta del Garfield: a tale of two kitties (també conegut com a Garfield 2), que va sortir per a Playstation 2, PC i per primer cop Nintendo DS:



Però la Gameboy Advance encara tenia coses a dir i es va desmarcar amb un joc diferent, el Garfield and his nine lives:


Passem al 2007 i el seu únic títol, el Garfield's Nightmare per a la Nintendo DS:


El 2008 tornaria a la Playstation 2 amb el Garfield: Lasagna World Tour:


Però també repetiria a la Nintendo DS amb el Garfield's Fun Fest, un títol que va rebre crítiques molt negatives:


El Garfield Gets Real, de la Nintendo DS i la Wii, és l'últim joc aparegut en consoles, i està basat en una pel·lícula d'animació en 3D per a la venda directa en DVD:


Però, ja per acabar amb els videojocs que han sortit, encara n'hi ha un altre, per al l'iPhone, el Garfield Train Your Brain:


Com hem pogut veure, s'han fet molts jocs d'en Garfield des que va néixer el mític còmic, tot i que amb pauses molt marcades al principi. Sobretot als anys 2000, però, se n'han fet com a xurros, i per desgràcia alguns d'ells es mereixen la qualificació precisament d'això, de xurros. Com devien ser els que es van cancel·lar? No ho sabrem mai.

Però la cosa no acaba aquí, senyors. De moment, el que sabem és que encara ha de sortir un altre joc aquest 2009, per a Wii i Nintendo DS, anomenat Garfield's Pet Force i basat en la pel·lícula d'animació del mateix nom, directament per a DVD novament. A veure si fan les coses com cal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...