Què estàs buscant?

dimecres, 18 de novembre del 2009

Sèries i videojocs: Family Guy

Igual que la darrera vegada que vaig tocar aquesta secció, avui també parlaré d'una sèrie de dibuixos animats que ha estat traslladada al món dels videojocs. Es tracta de la divertidíssima Family Guy, que triomfa a l'estat espanyol com a Padre de Familia.


El joc, Family Guy: Video Game!,  va sortir el 2006 per a Xbox, Playstation 2 i PSP, primer als Estats Units i després a Europa i Austràlia. A l'estat espanyol només va arribar en les consoles de Sony, però a mi se me'n fum i poso la caràtula de la versió Xbox, perquè em fa molta ràbia que quan hi ha versions d'un joc per a diverses consoles sempre s'esmentin només les de Sony, com passava a l'època en què la guerra era entre Nintendo i Sega i posteriorment Sony i Sega. Doncs no. La de la Xbox també existeix.


Aquest era el tràiler, que prometia bastant, però... els va sortir un joc mediocre. La idea era bona, segons el personatge que controlàvem el gènere de les pantalles era diferent: les d'en Peter Griffin són beat'em up, les de l'Stewie són shooters i les d'en Brian d'acció.


Aquí vèiem una mica més com és el joc per dins. La crítica el va rebre amb puntuacions molt baixes, si bé hi havia mitjans que l'aprovaven pels pèls. No és que no tingués coses bones: hi ha l'estil dels gags absurds de la sèrie que tant ens fan riure, moltes referències culturals, la violència verbal i física, i les bromes sexuals explícites que caracteritzen aquest producte animat, i sempre està bé poder controlar els nostres personatges preferits i que hi hagi referències a les trames vistes als episodis televisius. Com a característica ni bona ni dolenta, es van mantenir les veus originals, mentre que el castellà va quedar per als subtítols.

Però per altra banda tenim un joc excessivament linial i fàcil (malgrat que pel seu contingut està recomanat per als adults), repetitiu, els escenaris no estan gaire treballats, i hi ha alentiments quan coincideixen molts personatges a la pantalla, entre altres problemes.

Queda clar, doncs, que va ser una incursió poc afortunada del que podria ser una franquícia, si no fos perquè encara és lluny de la influència que van tenir i encara tenen Els Simpson, presents en molts videojocs. Tot i així, encara sortiria, aquest 2009, un altre joc basat en la sèrie. Es tracta del Family Guy: Uncensored, per a mòbils, entre ells l'iPhone:


Queda una mica casolà, el vídeo, però el seu autor s'està calladet i també podem veure com s'hi juga. Per a cel·lulars menys sofisticats, el joc queda així:



La pregunta és: s'arribarà a fer un videojoc a l'alçada de la sèrie? Potser seria ideal, ja que els dos videojocs que existeixen es basen en un sistema senzill, per a la Nintendo DS, però la forta censura de Nintendo desvirtuaria aquests dibuixos animats que han gosat parlar clar com no ho havia fet pràcticament ningú. Què passarà?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...