Què estàs buscant?

dimecres, 17 de febrer del 2010

Però d'això també hi ha videojocs?: Jackie Chan

Sí, estimades lectores i estimats lectors, avui torno a parlar d'un joc amb nom propi, com vaig fer amb el d'en Beckham. Però aquest cop li toca el torn a una persona que admiro bastant més, en Jackie Chan

 

Jackie Chan's Action Kung Fu és un cartutx de 1990 (1991 al Japó i a Europa) creat per Hudson Soft, pares del mític Bomberman, en què controlem el famós actor-lluitador de Hong Kong en una aventura que barreja les plataformes amb el gènere del beat'em up


Té molt bona pinta, realment, i a nivell gràfic s'explota bastant bé la NES, la primera plataforma on va aparèixer. Sí, perquè també va sortir, ja el 1991, per a la Turbografx-16 (PC Engine):


Queda clar que aquesta versió és netament superior, tant en gràfics com en so, però és lògic per la diferència de capacitat entre totes dues consoles. També hi havia algunes diferències a nivell jugable, però no s'aprecien tan fàcilment en un vídeo. Per cert, curiosament aquesta versió va sortir primer al Japó i després als EUA, a l'inrevés que la versió NES.

El 1995 reapareixeria el mític artista marcial per a recreatives, amb el The Kung-fu Master Jackie Chan, tot i que es veu que aquesta màquina tan complicada de trobar fins i tot en el seu moment va ser rebatejada en una actualització com a Jackie Chan in Fists of Fire: Jackie Chan Densetsu. 


Un títol que beu bastant del Mortal Kombat, certament. Aquí en Jackie Chan sortia com a personatge no controlable -hi portàvem personatges "interpretats" per actors i actrius habituals de les seves pel·lícules-, però sí que es podia portar a la versió revisada:


L'any 2000 l'actor tornaria al món dels videojocs en format domèstic, aquest cop únicament per a la Playstation, amb el Jackie Chan Stuntmaster, que feia així:


Va rebre unes notes, per part de crítica i públic, de bé alt i fins i tot notable baix. No està gens malament. I les últimes vegades que l'hem vist en alguna consola ha estat en títols basats en una sèrie d'animació anomenada Jackie Chan Adventures. Primer a la Gameboy Advance el 2001, amb el nom de Jackie Chan Adventures: Legend of the Dark Hand:


Va tenir crítiques molt positives, en general. La versió de la Playstation 2, de 2004 i apareguda només a Europa per fallida de l'empresa que l'havia de portar als Estats Units, va decebre bastant, en canvi. El seu títol era senzillament Jackie Chan Adventures:


Se li criticava una excessiva facilitat i simplicitat. I fixeu-vos si es nota que només va sortir a Europa que només n'he trobat aquest vídeo de la llegendària fira videojoquística E3, abans que se sabés que no arribaria als EUA. 

I tècnicament el pas d'en Jackie Chan pels videojocs s'acabaria aquí, tot i que trobo just esmentar que hi ha un joc sobre la pel·lícula La volta al món en 80 dies, la versió més recent, i com que ell hi surt... 


Poseu-lo en silenci, que és l'únic vídeo que n'he trobat i hi ha un tio que parla. Doncs bé, aquest Around the World in 80 Days és, pel que sembla, lamentable, per fàcil i curt, a més de la pobresa gràfica.

Aquest seria, doncs, si el comptéssim entre els altres, el pitjor joc en què apareix en Jackie Chan, però com ja vaig dir, el fet que parli d'algun joc (o saga) en aquesta secció no vol dir necessàriament que siguin productes dolents, i avui hem vist que efectivament és així, perquè almenys dos o tres dels títols esmentats semblen bastant bons i dignes del mestre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...