Què estàs buscant?

dilluns, 8 de febrer del 2010

Sèries i videojocs: Ren & Stimpy

Algú se'n recorda, d'en Ren i l'Stimpy? Eren els protagonistes d'uns dibuixos animats bastant bèsties que van arribar a fer pel 33. El seu estil era com el d'en Bob Esponja dels nostres dies, però les aventures del petit chihuahua i el gat mig retardat es van emetre als Estats Units entre 1991 i 1996, amb un total de 52 episodis.

 

A mi m'agradava molt, aquella sèrie, però era controvertida pels seus nivells de violència i escatologia. Recordo especialment un capítol en què en Ren (el gos) feia de príncep i havia d'escalar la torre per arribar a la princesa (l'Stimpy) i ho feia a través d'un cabell d'ell... que al final era del nas. Brutal. 

Doncs bé, va tenir una segona etapa, entre 2003 i 2004, anomenada Ren & Stimpy Adult Party Cartoon, on els guions es deixaven anar encara més i tocaven temes sexuals i tot. Però sigui com sigui aquesta estranya parella va entrar a la història dels dibuixos animats i el seu èxit va comportar, esclar, versions en forma de videojocs, que són les que repassaré aquí.


Aquest és el Ren & Stimpy: Space Cadet Adventures, de 1992, que va ser el primer que va sortir, i ho va fer només per a la Gameboy. El 1993 va sortir per a la NES el Ren & Stimpy Show: Buckaroo$, que era així:


També se'n va fer la versió de la Super Nintendo, naturalment millorada. Però el mateix any seria testimoni de l'aparició d'encara més entregues de la franquícia. La següent que veurem és The Ren & Stimpy Show: Veediots!, per a la SNES i novament la Gameboy, saltant-se la 8 bits de sobretaula:


I el primer per a Sega, i en exclusiva per a la Master System i la Game Gear, va ser el Ren Hoek & Stimpy: Quest for the Shaven Yak


N'he posat la versió portàtil, que ara feia molt que no posava cap vídeo de la Game Gear. La Mega Drive es va quedar sense aquella versió, però el mateix 1993 va tenir el seu propi cartutx exclusiu, el Ren & Stimpy: Stimpy's Invention:


Després d'allò n'arribarien dos d'exclusius per a la Super Nintendo el 1994. El primer és el Ren & Stimpy Show: Fire Dogs, i diu així:


Sospito que és un vídeo fet a partir d'un emulador mal configurat, perquè va a batzegades. Però bé, el segon que deia s'anomena Ren & Stimpy Show: Time Warp, i aquest és un vídeo de mostra:


Llàstima del "petit" logo del canal, però és l'únic vídeo bo que n'he trobat a Youtube. Després d'allò la franquícia desapareixeria dels videojocs durant una llarga temporada, i de fet no hi tornaria en el sentit estricte de la paraula. Però amb un vídeo m'explicaré millor:


Aquesta és la introducció del Nicktoons Racing, un joc de 2000 per a PC, Playstation i Gameboy Color, i posteriorment, el 2003, per a la Gameboy Advance. El gènere és el de les curses humorístiques, com tants altres que han aprofitat l'estela dels Mario Kart, i els seus personatges provenen de diversos dibuixos animats de Nickelodeon, entre ells l'esmentat Bob Esponja. Hi podem controlar l'Stimpy (només a les versions de PC i Playstation). 

El 2004 va veure la llum el Ren & Stimpy Pinball, per a mòbils, del que no he trobat cap imatge acceptable, i el 2007 arribaria a la Wii i la Playstation 2 el Nicktoons: Attack of the Toybots, on novament podem controlar l'Stimpy (i també novament... s'absenta de les versions portàtils, en aquest cas la de la Gameboy Advance i la de la Nintendo DS). 


La imatge no és gaire bona, però és l'única mostra que he trobat de la presència del gat al joc. S'havien fet i es tornarien a fer jocs que reunien els personatges més coneguts de l'univers Nickelodeon, però les úniques aparicions relacionades amb Ren & Stimpy que hi va haver són les que he esmentat. 

Aquí s'acaba el periple del curiós duo en el món dels videojocs, d'una manera una mica descafeïnada però comprensible, i encara gràcies que es faci referència a ells després de tants anys del final de la sèrie, i amb el seu lloc ocupat per tants altres personatges. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...