Què estàs buscant?

diumenge, 28 de març del 2010

Sèries i videojocs: Prison Break

Sí, senyores i senyors, hi ha un videojoc de Prison Break. I he de reconèixer que no m'ho havia plantejat, si existia o no, fins que vaig descobrir que sortia aquesta setmana. I ja ha sortit, el dia 26 a Europa, i ho farà el dia 30 als Estats Units. Del Japó no se'n sap res, suposo que per l'univers que reprodueix.


Prison Break: The Conspiracy és un títol per a PC, Playstation 3 i Xbox 360 que pretén representar la primera temporada d'aquesta trepidant sèrie que, per desgràcia, va durar quatre temporades i li'n van sobrar potser una o dues. Ah, jo encara estic acabant de veure la quarta, no em feu espòilers. 

Doncs bé, acaba de sortit però ja se n'han fet anàlisis i ha passat el que havia de passar, el que succeeix amb gairebé totes les adaptacions de sèries en forma de videojoc: és un desastre. No mediocre, no, un desastre. Les crítiques més benèvoles li donen un 5, perquè consideren que té cert interès per als fans de la sèrie.


Aquest és el tràiler, no es troben vídeos del joc pròpiament dit, però també és normal havent sortit aquesta mateixa setmana. Als tràilers tot sembla bonic i interessant, però es veu que és curt, avorrit, repetitiu, que els gràfics no arriben als estàndards de la generació actual (i estem parlant d'una generació que ja porta uns anys al mercat i que sap explotar la capacitat de les màquines fins a límits no descoberts abans), que la jugabilitat és complicada (és massa fàcil equivocar-se i no et deixen rectificar quan et fiques en un problema, per exemple), i a sobre les veus dels actors, tot i que majoritàriament són les reals, semblen totes d'imitadors! 


L'únic positiu, pel que sembla, és que han volgut donar-li una mica d'originalitat creant el personatge de Tom Paxton, que treballa per a La Companyia (els fans de la sèrie ja sabreu què és) i s'ha infilitrat a la presó de Fox River per investigar els germans protagonistes. 

Sovint, els jocs es cancel·len quan ja estan fins i tot acabats perquè la companyia que hi ha de ficar els calés fa fallida o no s'hi vol arriscar, ho hem vist algun cop en aquest bloc. Doncs bé, en el cas d'aquest títol havia de sortir el febrer de 2009 i l'empresa va plegar, però els dissenyadors (ZootFly) van continuar treballant-hi i quan ja el tenien acabat va aparèixer una altra firma (Deep Silver) i el va publicar. L'esforç és lloable, però el resultat no tant. Una llàstima, perquè la intenció era bona. Què deuen tenir les sèries i moltes pel·lícules que quan s'adapten en forma de videojocs surten tan malament? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...