Què estàs buscant?

dijous, 9 de setembre del 2010

Cinema i videojocs: Rocky

Les pel·lícules d'en Rocky sovint són menyspreades per la gent, perquè es pren poc seriosament el seu protagonista, com a icona del cinema d'acció i músculs, i també per la quantitat excessiva d'entregues de la saga, progressivament mal rebudes per la crítica, amb l'excepció de la de 2006, que se situa com la segona millor de la franquícia. Però n'hi ha que les valorem d'una altra manera, que reconeixem la qualitat de les primeres entregues i hem de recordar als altres que el primer film, de 1976, va guanyar 3 Oscars (entre ells el de Millor Pel·lícula i Millor Director), d'un total de 9 nominacions (entre les quals 2 a en Sylvester Stallone, com a actor protagonista i com a guionista). 

Agradi o no, el cas és que la saga d'en Rocky forma part de la història del cinema i ha deixat moments molt mítics, i com no podia ser d'una altra manera se n'han fet diversos videojocs al llarg dels anys, i aquest és el tema del que parlarem avui. 


La primera incursió del púgil italoamericà al món dels videojocs va arribar el 1983 i concretament per a la consola Colecovision, amb una senzilla proposta basada en Rocky III on es poden controlar tant en Rocky Balboa com en Clubber Lang (en Mr.T):



Era 1983, què voleu? Al meu estimat MSX no s'hauria vist gaire millor. De fet, tant gràficament com per l'apartat sonor aquesta consola veig que s'assembla bastant a l'MSX. El 1987 apareixia un cartutx per a la Master System que s'inspirava en les primeres quatre pel·lícules (ens enfrontem amb l'Apollo, en Clubber i el mític Ivan Drago), i ja oferia més possibilitats:



Hauríem de saltar al 2002, 15 anys després, per tornar a veure la llegendària saga altre cop en forma de videojoc. Per una banda tenim el Rocky (ja es nota que s'esforçaven a l'hora de triar el nom), que va sortir per a la Gamecube, la Xbox, la Playstation 2 i la Gameboy Advance. Aquest ja tenia més modalitats de joc, gràfics d'acord amb l'època i talls de les pel·lícules:



Aquí teníem el de la Gamecube, que va obtenir notes de notable, igual que les versions per a la Xbox i la Ps2. La que en va sortir més mal parada és la que per definició era diferent de les altres, la de la Gameboy Advance:



El 2004 arribava el Rocky Legends, que pretenia fer un repàs a tota la saga, que no es tancaria fins el 2006 amb l'última entrega, Rocky Balboa. Aquest títol va sortir només per a la Xbox i la Ps2 i aportava com a novetat una modalitat Història on havíem de fer carrera amb qualsevol dels quatre boxadors més coneguts de la franquícia:



En aquest cas era un tràiler del joc, però he pensat que estava bé i he volgut posar-lo en comptes d'un vídeo in-game. Per acabar, com que el 2006 va sortir l'última pel·lícula d'en Rocky, l'any següent també tindria versió en videojoc, però només per a la PSP:



Amb aquest Rocky Balboa, rebut amb més fredor, s'acabaria el pas d'aquesta icona del cinema per les videoconsoles, i a la generació actual de sistemes de sobretaula encara no ha fet acte de presència, però estic convençut que ja no l'hi tornarem a veure, que ja n'hi ha hagut prou. Però vés a saber, potser hi haurà un nou lapse de 15 anys i acabarem veient alguna proposta que faci ús dels nous sistemes de detecció de moviment (si parlem de 15 anys, naturalment seran sistemes que encara no coneixem). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...