Què estàs buscant?

dimecres, 15 de setembre del 2010

Videojocs i animació: Beauty and the Beast

Continuem amb les adaptacions en forma de videojoc de les pel·lícules d'animació de la Disney, i avui és el torn d'una altra de les popularment conegudes com a Princeses Disney, juntament amb el seu company sentimental. Estem parlant de La Bella i la Bèstia, film de 1991 que va guanyar 2 Oscars (a la millor banda sonora i a la millor cançó original) a més de ser nominada a la millor pel·lícula competint amb altres d'imatge real.


Un amor ben maco, i no del tot impossible, amb el qual sovint són comparades, amb mofa, algunes parelles amb una evident diferència entre els atractius físics dels dos membres. En fi, el 1993 sortien els primers videojocs basats en el llargmetratge, dos jocs per a la Mega Drive que només es van vendre als Estats Units. 


Al Beauty and the Beast: Belle's Quest controlem la Bella, en un títol d'exploració i minijocs. Ens el portava Sunsoft, que també va fer la que alguns anomenen "la versió per a nois", el Beauty and the Beast: Roar of the Beast


Aquest ja és clarament un joc de plataformes, i tot i que aparentment és més interessant, va obtenir una nota mitjana que amb prou feines supera el 5 pelat, mentre que el protagonitzat per la Bella almenys arriba a un 62%. 

L'any següent, el 1994, i en exclusiva per al mercat europeu, arribava la proposta de Hudson Soft per a la Nintendo de 8 bits, amb el simple títol Beauty and the Beast, que també era del gènere de les plataformes: 


El de la Super Nintendo també sortia aquell any als Estats Units i al Japó, mentre que a Europa arribaria el 1995: 


Un altre plataformes que, sense obtenir grans lloances, es considera com el millor videojoc disponible basat en la mítica pel·lícula. El 1994, per acabar amb aquell any, apareixia un joc del gènere dels trenca-closques per a PC, del qual només he pogut trobar captures:


Cinc anys després, la Gameboy Color rebia al seu catàleg el Disney's Beauty and the Beast: A Boardgame Adventure, que com diu el nom era un "videojoc de taula", una cosa ben estranya que no va triomfar gaire:


Amb aquesta innecessària i poc aplaudida última entrega s'acabava el pas de la parella més desigual de l'Univers Disney pel món dels videojocs. Cap dels títols no destaca dins el catàleg de les diverses consoles, com probablement tampoc ningú no considerarà la pel·lícula que els va inspirar com la millor de les que ha fet Disney, tot i que forma part de la prodigiosa (almenys per a la productora) dècada dels 90, en què l'estudi va resorgir i va deixar films inoblidables. Sí, Bella i Bèstia són.



1 comentari:

  1. Bestial el trencaclosqjues de PC! :P

    havia jugat molt a casa un amic! jeje

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...