Què estàs buscant?

dilluns, 13 de setembre del 2010

Videojocs polèmics: Super Columbine Massacre RPG!

El videojoc polèmic d'avui no és conegut aquí, però va provocar una forta controvèrsia als Estats Units, perquè convertia en RPG la matança de l'Institut Columbine de 1999, que va commoure el món i on van morir 12 estudiants, 1 professor i hi va haver més de 20 ferits. 


El Super Columbine Massacre RPG! va sortir el 2005 per a PC, i el seu creador, un exmarginat com també ho eren els dos individus que van dur a terme el crim, el va fer amb un programa de creació d'RPG i el va distribuir gratuitament per internet, primer de manera anònima tot i que finalment es va saber la seva identitat. 

Al joc es tracta de controlar els dos assassins abans de la massacre, durant el tiroteig i també després del seu suïcidi, en què van a l'Infern. El vídeo que poso a continuació és un tràiler del videojoc:



Com era d'esperar, va aixecar molta polseguera (fins i tot el seu creador va produir un documental sobre el tema), acusat de trivializar els esdeveniments i de provocar-ne de nous. Certament, l'any següent va tenir lloc un altre tiroteig, aquest cop amb una sola víctima mortal, a la Universitat Dawson de Montreal (Quebec), i el seu autor havia afirmat que jugava al Super Columbine Massacre RPG!, però la reacció del creador del joc la trobo molt encertada: els videojocs no són menys inofensius que qualsevol altre mitjà d'expressió. Si un joc on es pot matar es perillós, algunes pel·lícules (i moltes es basen en fets reals) també ho són.

De fet, sembla ser que al joc l'autor aprofita per explorar les causes i desmentir coses inexactes que es van dir sobre els assassins (bàsicament, critica la sobreexplotació i deformació del cas als mitjans de comunicació, un mal que a casa nostra també patim), i en aquest punt l'he d'aplaudir, perquè tot i ser un tema delicat, crec que les coses s'han d'explicar com són, tant les parts bones com les dolentes. La pregunta que es fa la gent, deixant de banda els extrems radicalitzats, és: Calia fer un videojoc d'aquests tràgics fets? No ho sé, però és un videojoc polèmic i per això n'he parlat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...