Què estàs buscant?

diumenge, 3 d’octubre del 2010

Consoles que no van veure la llum: NEMO, de Hasbro

Normalment parlo de videojocs que no van veure la llum, i també parlo molt de tant en tant de consoles desconegudes, però la d'avui és especial. És un sistema que s'estava desenvolupant però que al final no va sortir al mercat. De fet, ni tan sols hi ha cap fotografia per poder-vos mostrar com havia de ser aquella consola, de manera que avui treballarem sense imatges. 

Hasbro, una companyia mundialment famosa pels seus jocs de taula, volia treure una consola, i el 1985 va començar el projecte, provisionalment anomenat NEMO però que després sembla que s'hauria anomenat Control-Vision. Seria la primera consola que en comptes de cartutxos emmagatzemaria les dades dels seus jocs en cintes de vídeo en format VHS. 

La idea era que fos un sistema de videojocs que en realitat serien pel·lícules interactives, cosa que ara ja sabem que no va triomfar, però que llavors podia semblar una bona idea. El cas és que es va fer un títol complet, el Scene of the Crime, i quan ja s'havia acabat el segon, el Sewer Shark, Hasbro va decidir retirar-se del projecte. 

Era 1987 i la nova consola no va arribar a veure la llum. Els costos de producció dels videojocs i de la consola eren massa elevats com per competir amb la NES, que ja era "la consola" i podia rebentar preus tant en el sistema com en els cartutxos. Què va passar, doncs, amb la NEMO? 

Els dos jocs que ja estaven acabats van sortir anys després, sí, però convertits en títols del Mega-CD. El Sewer Shark sense canviar de nom, i el Scene of the Crime rebatejat com a Night Trap


En aquest vídeo, ocult al Night Trap del Mega-CD, hi ha una presentació de la consola davant d'executius de Hasbro. No aporta gaire informació, perquè el sistema pràcticament no es veu, però és una curiositat i el més semblant a una imatge que trobarem d'aquesta consola nonada.

Ens vam quedar sense l'oportunitat de veure una consola que funcionava amb VHS? No del tot, perquè una que sí que va arribar a sortir va ser l'Action Max, encara que el reproductor de VHS l'havies de posar tu. Encara que surtin malament, tots els intents d'innovació em fascinen, però si de cas ja en parlarem un altre dia. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...