Què estàs buscant?

dijous, 18 de novembre del 2010

Còmics i videojocs: Gon

Coneixeu en Gon? Aquell petit dinosaure capgròs que protagonitzava un còmic on no hi apareixien paraules (de fet, un còmic no en necessita per ser considerat com a tal)? Doncs bé, si no... mireu la imatge que ve amb l'entrada i segur que us sona.


Creat per en Masashi Tanaka, va protagonitzar un manga de 7 volums que es va publicar a un ritme força pausat, de 1992 a 2002, a causa del gran realisme del seu dibuix, amb l'agreujant que el mestre Tanaka treballa sol, sense els habituals ajudants que tenen els mangaka. L'editorial La Cúpula va editar Gon en castellà (per dir-ho d'alguna manera, esclar, ja que no hi ha text) amb gran èxit. De fet, el còmic ha estat premiat diverses vegades, i fa valer la dita "una imatge val més que mil paraules". 

Per què en parlo, d'aquest còmic? Com us podeu imaginar, perquè se'n van fer videojocs. Concretament dos. El primer seria per a la Super Nintendo, només per als japonesos i de 1994. Aneu al minut 2 del vídeo, que sembla que al seu autor li encantava la pantalla del títol.


Un plataformes senzill, però amb la curiosa característica que el seu protagonista no pot morir, sinó que a mesura que va rebent cops s'emprenya i cada cop coordina menys. I aquest seria l'únic joc que va protagonitzar el petit dinosaure, però va tenir una aparició estel·lar al Tekken 3 (Playstation, 1998), que per desgràcia suposo que és el motiu pel que el coneix més gent, i no pas pel seu còmic. 


Era un personatge desbloquejable que no tenia res a veure amb els altres, per tant ho podem considerar un bonic homenatge i prou. Per cert, el Tekken 5, de la Playstation 2, inclou els tres primers Tekken, però en la seva versió arcade, de manera que en Gon, que era un extra de la versió domèstica del 3, no és present al disc de la cinquena entrega. 

Tenint en compte que per molt bo que sigui el còmic no és dels que han obtingut més influència en la història del còmic, i tenint també en compte les seves característiques, trobo que aquest "videojoc i escaig" dedicat a la figura d'en Gon ja és molt i en podem donar gràcies. Coses més estranyes s'han vist, però no em sorprèn que no hagi tingut més presència al món dels videojocs. 






2 comentaris:

  1. Brutal!!!!

    No coneixia el Gon de Snes!! haurem de provar-lo! :D

    ResponElimina
  2. M'encanten els còmics!!! però només en tenen dos o tres a la biblio i no sé d'on més veure'ls gratis, que són caríssims!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...