Què estàs buscant?

dimarts, 21 de desembre del 2010

Cinema i videojocs: Alien (2a part)

Tal com vaig prometre abans d'ahir, el repàs als videojocs de l'Alien continua (i acaba) amb l'entrada d'avui, així que poseu-vos l'uniforme i agafeu un llançaflames, per si de cas. L'altre dia acabàvem amb els anys 90, i per tant ara toca entrar a la dècada dels 2000

El primer que sortia, el 2000, estava basat en la quarta pel·lícula de la tetralogia, tot i que tres anys després de l'estrena cinematogràfica d'aquella entrega. Apareixia per a la Playstation i es deia, com el film, Alien Resurrection:


Que els jocs de la franquícia tenien tots els números per ser del gènere FPS era evident des de feia uns anys, i aquest no n'era l'excepció. Va tenir un èxit relatiu i, si hem de jutjar-lo pel vídeo, transmet perfectament el cangueli de passejar per passadissos buits i que de sobte aparegui un alien, que és el que passava a les pel·lícules. Per cert, n'havia de sortir una versió per a la Dreamcast, però es va cancel·lar. El 2001 s'estrenava en els jocs de la saga la Gameboy Color, amb l'Aliens: Thanatos Encounter.


No, no hi ha so. Però he trobat que era millor posar aquest vídeo que no un altre amb la veu d'una noia que hi juga i fa comentaris sense suc. El cas és que es tracta d'un gènere completament diferent. Un joc d'acció amb vista zenital molt mediocre que no va passar de l'aprovat pelat. També aquell any arribava la seqüela de l'Aliens versus Predator, que havia sortit el 1999. Es deia senzillament Aliens versus Predator 2 i sortia per a PC i Mac (en aquest cas el 2002):


Novament, va tenir una acollida molt bona, i tot i que es va cancel·lar el port que s'estava fent per a la Playstation 2, el 2002 n'apareixia una expansió anomenada Aliens versus Predator 2: Primal Hunt, i l'any 2003 el crossover debutava a la Xbox i, finalment, la Ps2, amb el títol Aliens versus Predator: Extinction.


No, no m'he equivocat. És que he trobat aquest divertit anunci i he pensat que estaria bé posar-lo. Però el joc, al contrari del que es podria esperar, no és l'enèsim FPS, sinó un joc d'estratègia en temps real: 


Una mica estrany, però sembla que no estava malament. El mateix 2003 sortia també l'Aliens: Unleashed, només per a mòbils.


Aquí en tenim una captura perquè, com gairebé sempre quan es tracta de jocs per a mòbils, ningú no n'ha penjat cap vídeo a Youtube. 2004 seria l'any de l'estrena del film Alien vs. Predator, i naturalment va donar lloc a l'aparició d'una pila de videojocs. En veuríem dos més per a mòbils amb el títol d'Alien vs. Predator però diferents entre si, i un tercer també per a cel·lulars el 2005, anomenat Alien vs. Predator 3D


D'aquest sí que n'hi havia vídeo, veus? El 2006 ens sorprenia amb el retorn de l'alien a les recreatives, amb l'Aliens: Extermination.

 
La música és del propi vídeo, no pas del joc, però és el millor vídeo que n'he trobat. La resta eren de gent que el gravava amb càmera domèstica al mateix saló recreatiu. Estàvem davant del típic joc arcade de pistola, però no era pas de Sega, la reina del gènere. El 2007 es va estrenar la seqüela de la pel·lícula de 2004 que enfrontava els dos monstres extraterrestres més temibles de la història del cine, es deia Aliens vs. Predator: Requiem i un joc del mateix títol (basat, naturalment, en el film) era la primera incursió del monstre a la PSP:


És un tràiler. com es pot veure, i queda clar que el joc és d'acció en tercera persona, que també està bé per canviar una mica de gènere. No va ser prou perquè l'aprovessin, i no va arribar al 5 de mitjana. La manca d'extres desbloquejables i una dificultat excessivament baixa són, aparentment, alguns dels seus problemes. 

També aprofitant aquella segona pel·lícula sortia, novament per a mòbils, l'Alien vs. Predator 2 2D: Requiem. Així s'acabava la dècada dels 2000 pel que fa a l'Alien, i aquest 2010 que s'acaba en uns dies ens ha portat l'enèsima entrega de la subsaga, amb l'Aliens vs. Predator (en no tenir la paraula "versus" sencera, encara que sembli mentida no repeteix cap títol anterior). 


Un nou FPS per a PC i per primer cop per a Xbox 360 i Playstation 3. Amb unes crítiques que es movien entre l'aprovat i el notable baix, a nivell de vendes va ser un èxit i és el darrer joc de l'Alien que ha sortit. Per a aquest 2010 també se n'esperava un altre que s'ha anat retardant i que, de moment, continua pendent. És l'Aliens: Colonial Marines, que es basa en les pel·lícules Aliens (1986) i Alien 3 (1992) i que sortirà per a la Xbox 360, la Ps3, PC i la Nintendo DS.


El vídeo és de poca qualitat, però no n'hi ha cap altre en moviment. No se n'ha filtrat gaire material, més enllà d'imatges fixes. Serà un altre FPS i ja que estan trigant tant, esperem que estigui a l'alçada dels millors del gènere i de la importància d'aquesta saga de la ciència-ficció cinematogràfica de la que hem repassat tot el seu pas pel món dels videojocs. No hem parlat dels jocs del Predator "en solitari", però és que tampoc no es tractava d'això. 

Segons la Wikipedia, queden com a títols cancel·lats un Alien vs. Predator per a l'Atari Lynx de 1994, un Aliens: Colonial Marines que havia de ser per a la Ps2 el 2002, un Aliens vs. Predator basat en la pel·lícula del mateix nom per a la Gameboy Advance el 2004 i un RPG sense títol que havia de sortir el 2009 sense plataforma definida. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...