Què estàs buscant?

dissabte, 4 de desembre del 2010

Còmics i videojocs: Dick Tracy

Dick Tracy, a banda d'una pel·lícula de 1990 dirigida i protagonitzada per en Warren Beatty, és sobretot un còmic detectivesc amb format de tira diària que es publica des de 1931 i que va crear el ja traspassat Chester Gould, que va encarregar-se'n fins que va morir el 1977. Igual que amb altres tires còmiques diàries mítiques dels Estats Units, com el cas de Popeye, després de la mort de l'autor original ha anat canviant de mans, però malgrat la seva longevitat no és un còmic espaterrantment popular en l'actualitat. I si nosaltres el coneixem, no vulguem enganyar-nos, és per la pel·lícula, però com que originalment és un còmic és en aquesta secció que en parlaré avui. 


Aprofitant l'empenta de la pel·lícula, entre 1990 i 1991 se'n van fer versions per a PC, Amstrad CPC, Amstrad GX4000, ZX Spectrum, Commodore 64, Atari ST, Amiga, NES, Gameboy, Master System i Mega Drive. En veurem algunes:

 
Aquesta versió és la de la GX4000, una consola d'Amstrad de la que parlaré molt aviat a Consoles Desconegudes. Com a mínim la seva versió de Dick Tracy sembla força potable. Vegem la de PC, que és la que va tenir més bona acollida:


Ja es nota la superioritat tècnica sobre les consoles i els microordinadors. Ara passem novament a Amstrad, al CPC concretament, amb l'únic vídeo que n'he trobat, que té comentaris de l'autor, així que si el poseu en silenci millor:


Força pitjor que la versió de la GX4000, que es basava en tecnologia d'un Amstrad CPC més avançat. Ara veurem el de l'Spectrum, que altra vegada té  uns comentaris de l'autor tan constructius que val la pena silenciar-los:


Quins gràfics més Spectrum, oi? Anem al de la NES:

  
La versió de la Gameboy se li assemblava molt:


I ara anem a Sega, a veure com és la versió de la Master System:


Per acabar, la de la seva successora, la Mega Drive:


No està malament. Ja hem vist gairebé totes les incursions del detectiu en forma de videojoc, en tots els casos de plataformes i en alguns fins i tot amb elements de resolució de misteris. De cara a l'any que ve, s'espera el retorn d'en Dick Tracy als videojocs, només per a mòbils. És curiós, perquè si la indústria dels videojocs va fer cas d'aquest clàssic del còmic l'any de la pel·lícula va ser precisament per la tirada comercial que el film li va proporcionar, però desconec què és el que motiva l'aparició d'un nou videojoc, més de 20 anys després d'aquella primera i de moment única tongada. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...