Què estàs buscant?

divendres, 10 de desembre del 2010

Sèries i videojocs: DuckTales

És possible que penseu que últimament parlo de molts videojocs de la Disney, però és que no estem parlant precisament d'una productora amb un paper petit dins la història dels dibuixos animats. Fa poc vam veure els videojocs de l'ànec Donald i fins i tot els de l'ànec Darkwing, i avui la cosa també va d'ànecs de la Disney.


És DuckTales (en castellà Patoaventuras), una sèrie de 100 episodis i 4 temporades emesa originalment entre 1987 i 1990 i que fins i tot va tenir un llargmetratge el mateix 1990. I en parlo en aquesta secció perquè només és una sèrie (i la pel·li, val), malgrat que els seus personatges són ben coneguts per haver aparegut en d'altres productes. He dit "productes", i ho he dit bé. No "dibuixos animats". Són coneguts pels dibuixos animats, sí, però també pels còmics de la Disney, que sovint són  (o eren) les plataformes de llançament de personatges.

És el cas de l'Scrooge McDuck (Oncle Garrepa/Guillat en català, Tío Gilito en castellà), que va aparèixer per primera vegada en un còmic, el 178 de Four Color Comics, de 1947 i de la mà d'en Carl Barks, una institució en els còmics de Disney. D'acord, aquest bloc és de videojocs, però calia que ens poséssim una mica en antecedents. I és que DuckTales es basa, precisament, en alguns d'aquells còmics del mestre Barks, protagonitzats per l'ànec més ric de la història i els nebots del seu nebot Donald (n'hauria d'haver parlat a Còmics i videojocs, doncs? Ups...). De DuckTales també se'n van fer còmics, fins i tot es van recopilar i reeditar les històries concretes d'en Carl Barks que s'havien adaptat a la sèrie, però això ja és una altra història. Vegem-ne l'opening:



Llàstima que sigui una imatge estàtica, però amb aquesta cançó, que és la primera que hi va haver, no n'he trobat cap més vídeo. Doncs bé, la sèrie va tenir molt d'èxit i es considera una de les millors de la història dels dibuixos animats. I, naturalment (avui m'he estès bastant amb el context, eh?), també va tenir videojocs. El primer, de 1989, el DuckTales de la NES:



Ja té bona pinta, però és que a més és un dels més populars i reconeguts del catàleg de la consola. No és estrany, doncs, que es portés a la Gameboy l'any següent:



Bàsicament és el mateix. I es nota, també, la mà de Capcom, que igual que passava amb el joc d'en Darkwing Duck fa servir un motor dels Megaman. Hi ha una anècdota amb la versió de la Gameboy. Una anècdota personal. Quan era petit i feia poc que tenia la consola, uns reis o un pare Noel (no me'n recordo, però a casa se celebren les dues coses) me'l van portar, sense que l'hagués demanat, i... no hi vaig poder jugar. El cartutx funcionava malament, on havia de sortir el mític logo de Nintendo baixant per la pantalla hi sortia una barra fosca, com quan un cartutx està brut i s'ha de bufar, però no hi va haver manera. Me'l van anar a canviar i com que no n'hi havia més exemplars a la botiga me'n van dur un altre, el Prince Valiant, del que parlaré un altre dia. Per tant, sí, és un joc espina que quan aconsegueixi comentaré aquí.



Què era això? Doncs el DuckTales: The Quest for Gold, també de 1990 però completament diferent. Va sortir per al Commodore 64 (el vídeo que hem vist), l'Amiga, PC, Mac i Apple II. El de l'Amiga feia així:



El 1993 va arribar el DuckTales 2, per a la NES i la Gameboy i novament gràcies a Capcom. Amb una excusa argumental necessàriament nova, la jugabilitat pràcticament no canviava:



Sembla que estiguem veient el primer, però no, no l'és. Tot seguit, un vídeo de la versió per a la portàtil de Nintendo d'aquella època, la Gameboy:



Altra vegada una excel·lent conversió. El joc, però, no va ser tan popular com el primer, i és que no és el mateix 1993 que 1990, per a les consoles de 8 bits. La Gameboy encara va tirar uns quants anys més, però la NES ja estava a les acaballes de la seva vida comercial, la Super Nintendo era al mercat i sembla que el DuckTales 2 es va vendre poc i ara és difícil de trobar.

Aquest ha estat el repàs als videojocs que adapten una de les sèries de televisió de la Disney més populars i ben fetes de tots els temps. No sé a vosaltres, però a mi m'han vingut moltes ganes de buscar aquests jocs i comprar-los!


3 comentaris:

  1. Com havia viciat al de GameBoy!! jeje, fa poc no vaig poder-me resistir i el vaig comprar! xD

    ResponElimina
  2. Al segon m'hi vaig viciar molt de petit amb la Game Boy. Encara el dec tenir per algun lloc, per 100 € és teu xD

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...