Què estàs buscant?

divendres, 31 de desembre del 2010

Videojocs i animació: Tom i Jerry

Qui no ha vist mai algun episodi o fragment de les aventures d'en Tom i en Jerry? Sempre a l'ombra dels personatges de la Disney i de la Warner, però no gaire (recordem que són de la Hannah-Barbera, una productora gens petita), la història sense fi de la persecució del ratolí Jerry per part del desafortunat gat Tom no era una premissa gaire innovadora, i certament tots els capítols seguien la mateixa estructura, però d'alguna manera hipnotitzen i quan n'enganxem un ens quedem a acabar de veure'l. 

Els personatges van canviar de mans i d'estudis una pila de vegades i actualment són propietat de la Warner, però no som aquí per parlar de la llarga i interessant història d'aquest mite dels dibuixos animats, sinó dels videojocs que, com es podia esperar, se n'han fet. 


El primer videojoc protagonitzat per aquests dos gegants (en sentit figurat, sobretot en el cas d'en Jerry) de l'animació va sortir el 1989 per a microordinadors i es deia Tom & Jerry: Hunting High and Low. Curiosament, també es coneix com a Tom & Jerry 2 en alguns versions, però no tinc ni trobo constància que hi hagi cap joc anterior.


Avanceu-lo una mica, si voleu veure com és el joc. Era la versió de l'Amiga, tècnicament per sobre de la majoria de les altres, però no n'he trobat cap vídeo de les versions per a Commodore 64, Spectrum, Atari ST ni Amstrad CPC.

Dos anys després arribava a la 8 bits de sobretaula de Nintendo i a PC el Tom & Jerry: The Ultimate Game of Cat and Mouse!, que també es coneixia com a Tom & Jerry (& Tuffy). Sembla que els agradaven les dobles nomenclatures.


Té força bona pinta, aquest plataformes. No sé si s'hi pot controlar en Tom, però en les històries de gats que persegueixen ratolins sóc sempre partidari del gat, més que res perquè sempre en surt malparat i acabo simpatitzant-hi. Continuem, però fem un petit salt enrere per veure el Tom & Jerry: Cat-Astrophe, de 1990 i només per a PC:



El 1992 van debutar a la Gameboy, amb el títol senzill i directe de Tom & Jerry



Sí, l'he fet i l'he pujat jo, aquest vídeo. El final que m'ha sortit m'ha semblat genial, tot i que no era intencionat. Aquell any precisament se n'estrenava una pel·lícula de llarga durada, i el Tom and Jerry: The Movie sortia per a la Master System i la Game Gear:



Era el de la Master System, un dels més coneguts i el primer on es controlava en Tom. El 1993 la franquícia continuava tirant de l'empenta que li havia donat el llargmetratge i sortia el Tom and Jerry de la Super Nintendo:



Bàsicament és com el de la Gameboy, controlem en Jerry i hem d'anar agafant trossos de formatge. Precisament per a la portàtil de Nintendo apareixia aquell mateix any un nou joc de la parella, el Tom & Jerry: Frantic Antics:



També l'he pujat jo. S'assembla força al primer de la Gameboy, però amb el Tom com a protagonista. El joc seria versionat el 1994 per a la Mega Drive, en el que seria el debut dels personatges a la 16 bits de Sega:



Pel que es veu, sembla que es pot fer un cooperatiu amb un segon jugador, que sempre és interessant. Després d'allò els dos animalons antropomòrfics es prendrien un descans de 5 anys, fins a l'arribada del Tom and Jerry de la Gameboy Color, que també he hagut de pujar jo i que us sonarà una mica:



Efectivament: és el primer de la Gameboy però acolorit. El 2000, però, n'arribaria un de completament original, el Tom and Jerry in Mouse Attacks!:



Li van agafar el gustet a la primera portàtil en color de Nintendo, perquè el 2001 tornaven amb el Tom and Jerry: Mouse Hunt, que feia així:



L'estil és completament diferent i no em fa vergonya admetre que no sabia ben bé què s'havia de fer, però igual que jo, qualsevol que s'enfronti al joc per primera vegada, així que no pujaré cap vídeo diferent, ja està bé així. Tornem un moment a l'any 2000, perquè va ser l'any del Tom and Jerry in Fists of Furry, de la Nintendo 64:



Aquí el gènere canvia al de la lluita, podríem dir, i tot plegat es torna força més violent. I després parlen de Nintendo... Bé, el joc va ser portat a PC dos anys després, però ens quedarem una mica més a l'any 2000 perquè la Playstation també es va apuntar a la festa, amb el Tom and Jerry in House Trap, diferent de l'anterior però també de to violent:



"Violent" en el sentit dels dibuixos animats clàssics, naturalment. El 2002 també seria un any de diverses aparicions d'en Tom i en Jerry als videojocs. Per una banda tenim el debut del duo a la Playstation 2 amb el Tom and Jerry in War of the Whiskers, bastant semblant al de la Nintendo 64:



El 2003 en sortirien les versions per a la Gamecube i la Xbox, que representaven dos debuts més. Però el 2002 encara hi hauria un altre estrena, la de la Gameboy Advance, amb el Tom and Jerry: The Magic Ring, que tampoc no tinc gaire idea de com jugar-hi:



No m'agrada gaire com es veu i és culpa de l'emulador, però només l'he pujat jo i és l'únic vídeo que hi ha. Més fluixet , com a joc, seria el segon de la GBA, també de 2002 i amb el títol Tom and Jerry: Infurnal Escape:



Té una introducció molt llarga, sembla una pel·lícula i tot! Ja anem acabant, tranquils. El 2006 sortia l'últim joc de Tom i Jerry per a consoles del que es té constància, i ho feia per a la Gameboy Advance però també per a la Nintendo DS amb el Tom and Jerry Tales:


Es basava en la sèrie tal com era des que va començar a pertànyer a la Warner i, curiosament, malgrat que cap de les dues versions no va rebre una acollida gaire càlida, va sortir guanyant la de la Gameboy Advance. 

I ara sí que acabem, perquè he dit que era l'últim joc per a consoles, però se'n van fer tres per a mòbils, que són el Tom and Jerry Cheese Chase (2004), el Tom and Jerry Food Fight (2005, i segons la web Gamerankings.com el millor videojoc de la franquícia del que tenen dades) i el Tom and Jerry Pinball Pursuit, que crec que és de 2007 però no he acabat de trobar-ne confirmació, però sí vídeo:


Com heu pogut veure, hi ha una pila de jocs basats en aquests populars i històrics dibuixos animats, i jo era aquí per explicar-vos-ho en aquest darrer dia de 2010. Espero que tingueu un bon 2011 i, almenys de moment, 3 Botons i START continuarà per aquí. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...