Què estàs buscant?

dilluns, 31 de gener del 2011

Petits clàssics: Bonanza Bros.

El d'avui sí que és un clàssic de mida petita, al contrari del que passa molts cops, que l'adjectiu no fa justícia a la importància del títol. I no és que el Bonanza Bros. (o Bonanza Brothers) no sigui important, però sí que estarem d'acord amb què no ha estat un dels jocs amb més repercussió i influència de la història. 



Originalment per a recreatives, aquest joc de Sega va sortir el 1990 i era un curiós plataformes-shooter protagonitzat per en Robo i en Mobo, dos germans lladres amb un aspecte que no sembla ni humà ni robot. El concepte és senzill, però el cas és que va triomfar i va ser portat a partir de 1991 a diversos sistemes de l'època: Commodore 64, Amiga, Amstrad CPC, Sharp X68000, ZX Spectrum, Atari ST, Turbografx-CD i, naturalment, les consoles de Sega, la Master System i la Mega Drive (la Game Gear en seria l'excepció).


Aquest era, òbviament, de la versió de la Master System. La de la Mega Drive, una de les més ben considerades d'entre les conversions domèstiques juntament amb la del Commodore 64 i la de la Turbografx-CD, és la següent:


Ai, aquell inconfusible apartat sonor de la 16 bits de Sega... Una altra de 16 bits, tot i que aquesta classificació de vegades provoca controvèrsia, és l'Amiga:


Aquesta és la versió de la Turbografx-CD, que és una de les que permeten el joc simultani de dos jugadors:


A l'extrem oposat pel que fa a gràfics i qualitat tècnica general tenim el de l'Spectrum, però aneu directament a la meitat del vídeo:


El Bonanza Bros. no es considera un dels imprescindibles de la història dels videojocs, però alguna cosa devia tenir, perquè Sega l'ha inclòs en la majoria dels seus recopilators de clàssics, com el Sonic Gems Collection (només a la versió japonesa, però), un dels Sega Ages o el relativament recent Megadrive Ultimate Collection. A més, el podem trobar a la Consola Virtual de la Wii, basat en la versió de la Mega Drive. I amb el mateix esperit de recuperació tenim els seus protagonistes com a personatges desbloquejables al gran Sonic & Sega All-Stars Racing:


Doncs amb mi els ha funcionat, perquè no m'havia cridat mai l'atenció, aquest títol, fins que l'esmentat videojoc de velocitat esbojarrada d'homenatge a la història de Sega m'hi ha fet pensar. Per cert, no va tenir seqüeles que es puguin considerar com a tals, però sí que hi va haver una saga que tenia el mateix esperit gràfic, tot i que amb un gènere completament diferent, el dels trenca-closques, dividits en diversos minijocs. Estava formada pels arcades Puzzle & Action: Tant-R (1992), Puzzle & Action: Ichidant-R (1994) i Puzzle & Action: Sand-R (1996), 



Era el Tant-R, i ara veurem l'Ichidant-R:



Mentre que el primer vídeo era de la versió de les recreatives, el segon era de la de la Mega Drive. Per acabar, el Sand-R, del port de la Saturn:



Tots tres van tenir versions domèstiques. Els dos primers per a la Mega Drive, la Game Gear i la Saturn, a més d'aparèixer al Sega Ages de la Playstation 2 que incloïa el Bonanza Bros., i la tercera entrega només per a la Saturn. Per desgràcia, només estan disponibles al mercat japonès. I si hem de fer cas dels comentaris de la gent tant als vídeos de Youtube com en diversos fòrums, van tenir molt d'èxit tot i la relativa necessitat de saber japonès per tal de gaudir-ne completament.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...