Què estàs buscant?

dimecres, 2 de febrer del 2011

Còmics i videojocs: Lupin III (1a part)

No sé si miràveu la mítica sèrie d'anime Lupin III. Jo no, però sí que sabia que la feien. De fet, hi va haver diverses sèries, i aquestes eren més populars que les versions en paper, que en van ser també unes quantes però amb menys repercussió. Tot plegat havia sorgit de la ment del mangaka Monkey Punch i va esdevenir una franquícia que des de 1967 ha anat generant una bona pila de productes, entre els quals  nous còmics, pel·lícules i uns quants videojocs.



Aquest tan rudimentari és el primer dels videojocs que adaptaven la popular obra, arribava el 1980 de la mà de Taito i es deia senzillament Lupin Sansei (Lupin III). El 1983 en sortiria un altre, per a recreatives, però amb suport Laserdisc:



Aquella tecnologia permetia que el Cliff Hanger (aquest era el curiós títol) estigués fet de seqüències d'un parell de pel·lícules, Lupin Sansei: Lupin vs. Kurôn (internacionalment The Secret of Mamo o The Mystery of Mamo) i El Castell de Cagliostro, dirigida per en Hayao Miyazaki, que ja havia treballat en la segona sèrie de televisió. Era com molts videojocs del Mega-CD, pràcticament una pel·lícula interactiva que demanava del jugador la seva participació esporàdica prement botons determinats en moments clau. 


Aquesta captura (no disposem de res millor) pertany al Lupin III de la consola Epoch Super Cassette Vision, aparegut el 1984. El 1987 en sortia, per fi, un per a una consola més normal, la NES japonesa, la Famicom:


El gènere també era més normal, un plataformes com els de tota la vida. Es deia, per cert, Lupin III: Legacy of Pandora. El mateix 1987 sortia el videojoc de la pel·lícula El Castell de Cagliostro per a l'MSX2:


Internacionalment es coneix, però, com a Lupin III: The Castle of Cagliostro. Els sistemes PC-8801, Turbografx-16, FM7, Neo Geo Pocket Color (més endavant, esclar) i l'X1 de Sharp també en van rebre una versió. Sense canviar de plataforma tenim, de 1988, el Lupin III: Legend of the Gold of Babylon, basat en la tercera pel·lícula. I feia així:


També va sortir per al PC-8801, aquest. El 1989 debutava a la portàtil de Nintendo, la Gameboy:



Em sap greu, però els únics vídeos que n'he trobat són de la versió passada pel Super Gameboy. L'estil és completament diferent, com podem veure. Aquell joc es deia, abans que me'n descuidi, SD Lupin III: Operation to Break the Safe. No en tornaríem a veure fins el 1994, any del debut de la franquícia a la Super Nintendo, amb el Lupin III: Hunt for the Treasure of Legend!



Tornàvem a les plataformes clàssiques, i amb uns gràfics força bons. El 1996 sortia el primer dels Lupin III per a la Saturn, consola a la que devia trobar gust perquè hi va repetir bastant. Era el Lupin III: The Master File. Igual que el Lupin III Chronicles (1997), de la mateixa consola, més que un videojoc era una enciclopèdia multimèdia amb informació sobre l'obra. El tercer joc que va sortir per a la 32 bits de Sega, el 1998, ja és una altra història:



Era el Lupin III: Sage of the Pyramid, i era l'únic veritablement jugable dels que van sortir per a la Saturn. I de moment ho deixem aquí, perquè en queden uns quants i és millor fer-ne una segona entrada per tal que sigui més digerible. Tot plegat és una demostració de la importància de Lupin III i la tirada que tenen els productes basats en la història creada per en Monkey Punch.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...