Què estàs buscant?

divendres, 4 de febrer del 2011

Còmics i videojocs: Lupin III (2a part)

L'altre dia vaig començar a parlar dels videojocs que s'han fet basats en la popular i mítica obra de manga i anime Lupin III, i com que n'hi ha tants vaig decidir dividir el tema en dues parts per tal de fer-lo més amè. Ens havíem quedat en els títols de la Saturn, i avui començarem amb la competència directa de la 32 bits de Sega, que era la 32 bits de Sony, la Playstation:


Del primer no n'he trobat res més que un parell de fotos, es deia Lupin III: Cagliostro no Shiro Saikai, va sortir el 1998 i, tal com passava amb dos dels tres de la Saturn, era més una enciclopèdia que un videojoc, i en aquest cas a més concentrada en la pel·lícula El Castell de Cagliostro

I l'altre títol que va sortir per a la PSX, de l'any 2000, també pertanyia a un gènere que no tenia res a veure amb les plataformes:



El Punch the Monkey! Game Edition era del gènere dels jocs de ritme com el Dance Dance Revolution, i es nodria de remixos de les cançons i la música de fons de la sèrie. Sigui com sigui, va triomfar bastant entre el públic japonès més friki. Els dos anys següents, 2001 i 2002, serien per al retorn de la franquícia a les recreatives. El primer va ser el Lupin III: The Shooting:


Que ens el portés Sega i que fos del gènere dels jocs de pistola que tant domina la companyia no devia ser casualitat. Tampoc que el de 2002, Lupin III: The Typing, fos de mecanografiar frases que sortien en pantalla, cosa que ja havíem vist al The Typing of the Dead, també de Sega i alhora paròdia de la saga The House of the Dead. Del d'en Lupin no n'hi ha cap vídeo, malauradament. El 2003 tornava a les consoles, concretament per debutar a la Gamecube amb el Lupin III: Lost Treasure by the Sea:


No tinc imatges del joc per dins... o sí? Perquè malgrat els temps que corrien era d'aquells que agradaven tant als japonesos als anys vuitanta: es tractava de fer eleccions i aquestes determinaven com avançava la història, formada completament per vídeos com el que he posat.

Hem de tornar al 2002 per trobar el primer dels que van sortir per a la Playstation 2, el Lupin III: Treasure of the Sorcerer King, que tenia un estil inequívocament semblant als Metal Gear Solid, però adaptat, naturalment:


Del de 2004, el Lupin III: The Legacy of Columbus's Inheritance, només n'he pogut trobar una introducció, però em penso que era d'un estil semblant a l'anterior:


El 2007 arribava el Lupin III: Lupin is dead, Zenigata is in love, del que tampoc no tenim vídeo, només alguns en italià (allà va arribar) i a sobre no permeten compartir-los. El que sí que es pot dir és que és un joc d'acció, farcit de seqüències animades i probablement el millor dels que van sortir per a la Ps2. També hi va haver alguns títols, per a la Ps2 i també per a la PSX, que explotaven l'univers Lupin III però que més que videojocs eren com escura-butxaques i pachinkos en versió consola. I per acabar... 


El Lupin III: Shijô saidai no zunôsen (traduïble com a Lupin III: La Més Gran Batalla de Cervells de la Història) de la Nintendo DS és la seva darrera aparició al món dels videojocs, de 2010, i déu n'hi do, tenint en compte que és una franquícia iniciada a finals dels anys 60 del segle XX. Com podem comprovar, a l'elegant lladre creat per en Monkey Punch li queda corda per a estona, en tots els formats possibles, videojocs inclosos.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...