Què estàs buscant?

diumenge, 6 de febrer del 2011

Llegendes dels videojocs: en Shen Long a l'Street Fighter II

La saga dels Street Fighter és d'aital importància que no és gens estranya la gran quantitat de productes, homenatges, paròdies i fins i tot rumors i llegendes que hi ha al voltant dels seus jocs i els seus personatges. Una de les més conegudes és la de la presència del lluitador Sheng Long a l'Street Fighter II si es complien unes condicions determinades. 


I aquestes condicions eren controlar en Ryû fins a la final contra en M.Bison sense rebre cap cop, i després... agafeu-vos: aguantar deu rounds sense rebre cap cop per part seva ni clavar-li'n cap, fins que el temps s'exhaurís. Tot seguit se suposava que apareixia en Sheng Long, es carregava en Bison i després en Ryû.

Qui ho deia, això? Doncs la revista Electronic Game Monthly, que en va publicar un article el dia 1 d'abril de 1992 (April Fools, el seu Dia dels Innocents). Havien manipulat imatges de manera que semblava creïble, tot i que personalment trobo que les condicions per a la seva aparició eren exageradament difícils de complir. Però bé, va colar i es va formar una llegenda al seu voltant. I què ho va inspirar, això?


Aquesta frase d'en Ryû després de guanyar els combats. Era la transcripció xinesa de part del shôryûken, el mític atac d'en Ryû i en Ken. I una mala traducció a l'anglès. Es referia, per tant, a un atac, i no a una persona. 

La gent ho va estar intentant inútilment, i aquell desembre es va fer públic que era fals. Però el 1997 hi van tornar, aquesta vegada assegurant que sí que apareixeria a l'Street Fighter III. Ho van fer, segons la Wikipedia, formant amb la primera lletra de les primeres línies els mots April Fools. També és curiós que deixessin l'article inacabat, justament quan se suposava que explicarien com es feia per desbloquejar-lo. El que sí que van fer va ser donar més detalls de la seva història (de fet, al manga de 1994 d'en Masaomi Kanzaki ja s'havia explicat la seva història com a difunt mestre d'en Ryû i en Ken), el seu disseny i el seu nom, que seria Gôken a la versió americana. Aquest cop, però, també va ser mentida. 


Tot plegat generava més i més ganes de veure aparèixer el personatge en algun videojoc, i quan s'estava duent a terme l'Street Fighter IV va ser Capcom qui va aprofitar un primer d'abril, el de 2008, per esvalotar el galliner, amb insinuacions sobre l'aparició d'en Sheng Long a l'esperada nova entrega de la saga. Sembla que la gent es va empipar amb la tercera presa de pèl, però al final va acabar sortint com a personatge desbloquejable, tot i que amb el nom de Gôken i amb alguns canvis pel que fa a la seva història. 


És, doncs, el llegendari Sheng Long? Segons Capcom, no. En Sheng Long roman, per a ells, com a personatge que mai no ha existit, però és evident que la creació d'en Gôken està enormement inspirada en aquella broma i que la companyia es va acabar rendint a les demandes del públic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...