Què estàs buscant?

divendres, 18 de febrer del 2011

L'últim joc de la Gameboy Color

Abans-d'ahir parlava de la història de la Gameboy Color, i també deia que el proper cop parlaria de l'últim joc que va sortir per a la primera portàtil en color de Nintendo. Com que allò que es promet és deute, aquí ho tenim. I com és habitual, l'últim videojoc d'aquesta consola fabricada durant el breu període de 1998 a 2002 serà un títol o un altre segons el mercat. 


I anem a l'inrevés de com es podria esperar, perquè el primer mercat on van deixar d'aparèixer jocs de la GBC va ser el japonès, amb aquest Doraemon no Quiz Boy 2, un joc de preguntes i respostes protagonitzat pels personatges del llegendari manga (i anime) Doraemon que va sortir l'octubre de 2002. L'he hagut de pujar jo, i ja es veu que he fet un paper ben galdós. 

Hi ha diverses modalitats, i preguntes tant de cultura general (des d'una òptica japonesa) com sobre la sèrie, però en la que he exemplificat el vídeo he de dir que no hi ha manera. Algunes de les respostes jo les sabia abans que apareguessin les opcions, però no em deixava respondre, sempre ho feia abans en Gegant, tant si l'encertava com si no. Continuem amb l'americà, de novembre de 2002:


És el Harry Potter and the Chamber of Secrets, del gènere RPG, amb una rebuda de notable baix, però notable al cap i a la fi. Res a dir sobre aquest títol, que no he provat, i que tampoc no és d'aquells que pots provar un minut per tal de jutjar-los. 

Això ens permet deduir, doncs, que l'últim videojoc de la Gameboy Color absolut va sortir al mercat que normalment és el cul del món pel que fa a tecnologia: l'europeu. 


El Hamtaro: Ham-hams unite!, basat en el manga i el posterior anime Hamtaro, va sortir a Europa el gener de 2003, per tant és l'últim, però hem de matisar: al Japó havia sortit dos anys abans i als Estats Units apareixia el 2002, de manera que és l'últim per una qüestió de retard, no és que fos exclusiu com en algun cas comptadíssim. És el darrer senzillament perquè a Europa, en els videojocs com en tantes altres coses, les coses acostumen a arribar, si hi arriben, tard i malament.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...