Què estàs buscant?

dilluns, 28 de febrer del 2011

Videojocs polèmics: Rule of Rose (Playstation 2)

Avui parlaré d'un videojoc polèmic, que va provocar rebuig en diversos països per motius que tenen a veure amb el tema de sempre, la violència, però també amb un de nou: la presumpta sexualitat infantil que s'hi descriu. És el Rule of Rose, de la Playstation 2, que va sortir el 2006 i que no trobarem al mercat britànic, ni a l'australià ni al neozelandès. 


Un títol del gènere survival horror, que a més s'assembla en el seu disseny a un emblema del gènere, el Silent Hill, però que com a videojoc és molt mediocre per culpa d'una jugabilitat que no acompanya la resta d'aspectes, tan cuidats, com ara els gràfics, la banda sonora i una interessant història.

La controvèrsia ve per diferents motius: per una banda, com que els nens són els dolents del joc (controlem una noia de dinou anys) i formen part d'un grup que és cruel no només amb els altres sinó fins i tot amb els seus propis membres, hi ha escenes desagradables, violentes i humiliants. Per l'altra... bé, mirem el següent vídeo a partir del minut 4.23 aproximadament (per als que no vulguin dedicar el seu temps a veure'l sencer, tot i que tampoc no és tan llarg):


Hi veiem dues coses: l'enterrament de la protagonista mentre és viva, i una relació sentimental entre dues nenes. Interpretació: "per guanyar (sí, és el tipus de vocabulari que fa servir la gent que no té ni idea de videojocs) s'ha d'enterrar viva una noia" i "hi ha escenes de sexe entre menors d'edat". Els faltava l'acusació de lesbianisme. 

La realitat: l'escena forma part de la introducció del joc, el personatge no mor pas, perquè de fet és la protagonista, i no és ni tan sols una cosa que puguem controlar ni que s'hagi de fer "per guanyar", per tant... pixada fora de test per part dels de sempre, els que parlen sense saber. I pel que fa al "sexe entre menors" i també el que s'insinua de majors amb menors... el Rules of Rose no va d'això, i la crueltat o violència en general forma part de l'argument propi d'un survival horror, a més que cap pel·lícula no pateix censura per aquests motius. Si ets d'un país molt conservador posa-li el límit d'edat que et vingui més de gust, però no el prohibeixis. I que fàcil que és deixar-se endur pel pànic desfermat per una revista italiana i no comprovar per tu mateix si el que es diu d'un joc és cert o no, abans de decidir retirar-lo de la teva botiga.




2 comentaris:

  1. Sóc jo Isidre una altra vegada, estic esperant la teva resposta... Vols veure un altre videojoc polemic, no per el seu contingut sino per la seva qualificació pegi http://pixelimig.blogspot.com/2011/02/nintendo-wii-es-torna-sexy-i-picant-amb.html

    Adeu.

    ResponElimina
  2. Déu n'hi do! No el coneixia, aquest. Em sembla molt interessant. És un xoc molt xorra, però suposo que es tracta d'acabar "malament". Vull dir... dues parelles queden per sopar i després es posen a jugar a això? Mmm... tots sabem què passarà després, oi?

    La Wii té diversos jocs per a adults, alguns molt passats de voltes com el Madworld, però jo trobo que per molt que la consola estigui adreçada a "tota la família", amb una qualificació per edats adequada no hi hauria d'haver problema.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...