Què estàs buscant?

dimarts, 15 de març del 2011

Però d'això també hi ha videojocs?: Torrente

Ara que torna a estar de moda la franquícia cinematogràfica de més èxit de la història del cinema espanyol perquè acaba d'arribar la seva quarta entrega a les pantalles dels cinemes, és un bon moment per parlar dels videojocs que s'han fet basant-se en les "aventures" d'aquest personatge curiosament popular malgrat els seus infinitament menyspreables defectes. A la pantalla gran s'estrenava Torrente, el brazo tonto de la ley el 1998, i la seva seqüela Torrente 2, misión en Marbella arribava el 2001. Va ser llavors quan se'n va fer el primer joc:


Era Torrente, el juego, que sortia per a PC i agafava elements de les dues pel·lícules que s'havien fet fins llavors. Al vídeo veiem les fases que tenen lloc a Marbella, la part final del joc. Ea dolentíssim, amb uns gràfics molt pobres i una dificultat massa elevada. El 2004 va sortir el Torrente Online, que era similar (era la modalitat en línia però apareguda massa tard) però canviava de gènere i era un FPS multijugador en línia, però tampoc no va acabar de triomfar. Tant en un joc com en l'altre hi havia el doblatge fer pel mateix Santiago Segura, director, guionista i protagonista de les pel·lícules, però els jocs es quedaven massa curts en opcions, escenaris i diversitat de missions, a banda de la seva col·lecció de problemes tècnics. Diuen que alguns mods fets per aficionats són millors que el producte original, que ja és per sentir vergonya.


Com veiem, es poden controlar altres personatges dels films, en aquest segon joc. 2005 va ser l'any de Torrente 3, el protector, i el personatge va debutar a les consoles (Xbox i Playstation 2) a banda de repetir a PC:


Aquest sí que es pot veure amb el so original. Bé, la cosa no va acabar d'arrencar, tampoc, perquè gràficament no estava a l'alçada del que es podia fer amb aquestes tres plataformes el 2005, i tot i que permet circular amb llibertat per Madrid i sentir el doblatge d'en Segura i reviure moments humorístics de la pel·lícula, no n'hi va haver prou i va tornar a ser suspès per crítica i públic. L'ombra dels Grand Theft Auto és allargada per a tots els videojocs que intenten reproduir-ne l'estil, però especialment per als que, per si mateixos, són mediocres. 


I aquest era el Torrente Online 2 (PC, 2010), amb una considerable millora gràfica respecte al primer Online, però amb apreciables mancances en el realisme i la física els cops. De fet, és més aviat un remake. I aquí s'acaba el repàs als videojocs d'en Torrente, perquè d'una possible versió del seu últim film no se'n sap res, almenys de moment. 

En resum podem dir que es tracta d'uns jocs d'aquells que segurament no es venen malament del tot, però que tenen el seu únic punt d'interès en el carisma del personatge, mentre que com a videojocs per si mateixos són lamentables. En altres paraules, aquests productes de Virtual Toys són títols que difícilment es vendrien fora del territori que pot entendre la seva idiosincràcia.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...