Què estàs buscant?

divendres, 25 de març del 2011

Petits clàssics: Pilotwings

El d'avui sí que és un clàssic petitó, no com els d'altres dies, que potser el nom de "petit" els queda massa... petit. Es nota que tinc el do de l'escriptura, eh? Dic que és un petit clàssic perquè és un títol pròpiament de Nintendo pero no ha passat a la història com una de les seves marques més conegudes. El Pilotwings va sortir el desembre de 1990 al Japó poc després de l'arribada de la Super Nintendo en aquell país, i quan va aparèixer al mercat nord-americà ho va fer com a un dels títols de llançament de la consola, el 23 d'agost de 1991. Al nostre continent va esperar fins el 1992, i també va sortir amb la consola. 


De fet, ja n'havia parlat l'altre dia en la inauguració de la secció Els Primers, però tant és: el Pilotwings, com es pot veure clarament al vídeo, és un joc d'aviació, o més aviat de vehicles o sistemes voladors. No es tracta d'un simulador de vol ni del típuc títol de guerra aèria, sinó de dur a terme missions que ens encarreguen per tal de demostrar la nostra habilitat a l'hora de conduir aquests aparells. Després de "treure'ns el carnet" sí que hem de fer alguna missió real en què podem perdre la vida, però bàsicament són proves per tal de polir la nostra habilitat. 

Jo no hi he jugat mai, però cada cop tinc més ganes de provar-lo, malgrat que l'acollida que va tenir va ser la pròpia d'un joc que està bé però que tampoc no és cap imprescindible. El 1996 (1997 a Europa) va sortir-ne una seqüela força més ben rebuda, el Pilotwings 64, que a més era joc de llançament de la Nintendo 64 a tots tres mercats. 



Van agradar especialment l'obvi salt gràfic i l'ús de les 3D, que amb el comandament de la nova consola de Nintendo es gaudien plenament. I el que semblava que podia significar una nova franquicia d'aquelles que tenen almenys una aparició per consola va tenir, a partir de llavors, mala sort: havia de sortir-ne un altre per a la Nintendo 64, però es va cancel·lar. El següent intent havia de ser per a la Gamecube i al final es va traslladar a la Wii, però tot i que el joc estava acabat no va arribar a sortir, per decisió de Nintendo, que no n'estava convençuda. Afortunadament, el tercer Pilotwings ha arribat aquest 2011:


És el Pilotwings Resort, que novament és joc de llançament d'una consola, en aquest cas la Nintendo 3DS. Però aquest cop no ha estat així al Japó, on fa unes setmanes que es ven la nova portàtil de Nintendo, mentre que el joc sortirà allà a l'abril. Per tant és a Europa i als Estats Units, per aquest ordre, on sí que coincideix amb la sortida de la màquina, deixant de banda les botigues que han decidit vendre la 3DS i els seus jocs de llançament abans de la data oficial. 

Al vídeo no es pot apreciar, per desgràcia, la qüestió de les 3D reals de la consola, però sembla que tenen una importància cabdal a l'hora de dur a termes les tasques que ens encarreguen. Això suposa la culminació de l'evolució de les tres dimensions dins la saga, de manera que al primer joc hi eren de manera "falsa" (la Super Nintendo no donava més de si), el segon sí que era plenament poligonal, i en aquest tercer s'hi afegeix la profunditat real. Veurem com acull la crítica i el públic aquest títol. De moment d'una manera més semblant al que va passar amb el de la SNES que no al gran èxit del de la Nintendo 64, però encara és massa aviat per mirar-nos-ho des de la distància. 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...