Què estàs buscant?

divendres, 8 d’abril del 2011

Sèries i videojocs: L'Abella Maia

Sí senyores i senyors, la mítica sèrie d'animació japonesa L'Abella Maia (Mitsubachi Maaya no Bôken), emesa al Japó entre 1975 i 1976 en el seus primers 52 episodis i entre 1982 i 1983 en els 52 següents i últims (Les Noves Aventures de l'Abella Maia o Shin Mitsubachi Maaya no Bôken), i nascuda com a personatge al llibre L'Abella Maia (Die Biene Maja) de l'alemany Waldemar Bonsels (1912), té alguns videojocs, que tot seguit repassarem.


Aquest és el primer que va sortir (perdoneu pel vídeo amb comentaris, però no n'he trobat cap altre). És el Maya the Bee & Her Friends, de 1999, per a la Gameboy Color. La mateixa consola tindria, el 2000, un altre joc, el Maya the Bee - Garden Adventures:


El 2001 va aparèixer per a PC un joc educatiu que en castellà es va dir La Abeja Maya en la lluvia, del qual només he trobat aquesta imatge de la caràtula:



El 2002 la simpàtica abella protagonista d'aquesta sèrie tan nostàlgica, que encara que alguns no ho sàpiguen va ser emesa en català als anys 2000 (i si no vaig errat, l'edició en DVD inclou la nostra llengua entre els àudios disponibles), debutava a la Gameboy Advance amb Maya the Bee - The Great Adventure:


Aquest ja era un plataformes més convencional i va agradar més que els dos primers. Però no va ser fins 2005 que tornaríem a veure un nou títol de la saga, amb el Maya the Bee: Sweet Gold també per a la Gameboy Advance: 


Un altre plataformes que va agradar, i a més veig que s'hi pot controlar en Willi, el meu preferit! El 2006 sortirien dos jocs diferents de la petita abella. Vegem primer el Maya the Bee & Friends per a mòbils:


Curiosa banda sonora, que no crec que sigui la del videojoc, perquè em sembla una bogeria, però bé, mai se sap. El 2007 sortia The Bee Game, un altre plataformes on podíem triar quin dels dos protagonistes controlàvem. Aquest cop va sortir per a la Gameboy Advance però també per a la Nintendo DS, on debutava.



Curiosament, l'any anterior ja havia sortit, també per a totes dues consoles, a Alemanya, amb el nom de Die Biene Maja: Klatschmohnwiese in Gefahr, ho dic per si els trobeu esmentats per separat, que després de matar-me a fer-ne un vídeo he descobert que els dos eren el mateix i que ja n'hi havia un de la versió americana.

I això ha estat tot pel que fa als videojocs de la mítica Abella Maia. Sembla que hi ha videojocs gairebé de tot, és fascinant. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...