Què estàs buscant?

dissabte, 21 de maig del 2011

Jocs que no van veure la llum: Hi-ten Bomberman

De la saga d'en Bomberman potser en parlaré un altre dia, perquè en tindré per a molta estona, però un dels seus títols no va arribar a sortir i només per això ja pot protagonitzar una entrada d'aquesta secció. Inclou, a més, una curiositat històrica digna de difondre: va ser el primer videojoc en alta definició.


No es pot dir el mateix de la imatge que faig servir per a il·lustrar l'entrada, però el Hi-ten Bomberman, un títol que s'estava desenvolupant el 1993, no va veure la llum i l'únic vídeo que tenim disponible és d'un esdeveniment de Hudson Soft al Japó, en què es va fer servir una plataforma creada expressament per a l'ocasió per tal de presentar aquest títol:


Només per les imatges no sembla gaire espectacular, però us heu fixat en la pantalla on es projecta el joc? L'any 1993 a Europa no només no es podien comprar, sinó que ni tan sols es coneixia, fora dels ambients especialitzats, la tecnologia de les pantalles de plasma. I fins i tot al Japó era un tipus de televisor a l'abast de molt poques butxaques.

A banda d'aquest "petit" detall tècnic, el Hi-ten Bomberman permetia el joc simultani per part de 10 jugadors (i ja tenim, doncs, explicat el títol, amb el "hi" de "high-definition" i el "ten" de... deu). I què va passar, amb aquell videojoc? Doncs hi ha qui diu que s'havia de fer per a la difunta PC-FX, però no va veure la llum en aquella fallida consola, sinó que va patir una petita transformació. 


La idea dels 10 jugadors simultanis es va traslladar al Saturn Bomberman (1997), considerat per molts com el millor Bomberman de la història, hereu del Hi-ten Bomberman, i que al Japó i als Estats Units permetia el joc en línia mitjançant sistemes molt primitius basats en mòdems de l'època. Altres característiques apropaven els dos jocs, però evidentment es va perdre l'alta definició pel camí. 



1 comentari:

  1. Vaja, qui ens havia de dir que un Bomberman seria el primer videojoc en alta definició. Que fos un joc japonés no m'extranya, però que sigui un Bomberman si ^^

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...