Què estàs buscant?

dilluns, 22 d’agost del 2011

Jocs que no van veure la llum: Sunman

Avui, mentre rebuscaba pel portal Unseen 64, d'on trec la majoria d'idees per parlar de jocs que no van veure la llum, me n'he trobat un que m'ha semblat bastant curiós. És el Sunman, un títol de Sunsoft que havia de sortir per a la NES el 1992 però que va ser arxivat... després de patir una important transformació.



Si us hi fixeu, sembla que sigui un joc d'en Superman. Era la intenció. De fet, Sunsoft el va començar a desenvolupar amb la idea que fos un títol de l'Home d'Acer, però sembla que al final no va obtenir el permís de DC Comics, i va decidir canviar l'aspecte del personatge, tot i que més enllà dels colors de l'uniforme podria passar perfectament per l'alter ego d'en Clark Kent gràcies a les seves habilitats, pràcticament calcades. 

No és una especulació barata, no és rumorologia. Sunsoft havia fet jocs d'en Batman, per tant ja sabia el que era tocar personatges de l'editorial, i al final el director del joc, Kenji Eno, va confirmar que la intenció era que fos un títol d'en Superman, concretament Superman II (el 1988 ja havia sortit un Superman per a la consola). Probablement perquè la consola s'acostava al final de la seva vida es va preferir no associar el joc amb la franquícia del primer superheroi de la història dels còmics, però d'altra banda no s'entén gaire per què no es va llançar igualment, encara que fos com a Sunman, si ja el tenien tan avançat que fins i tot es pot jugar, ara, a través d'una ROM.


El cuquet que tenia Sunsoft per fer un títol d'en Superman, però, va ser satisfet el 1992 en sortir el Superman de la Mega Drive, consola molt més potent. Curiosament, també se n'havia de fer una versió per a la Super Nintendo, però es va cancel·lar. Com que de tota manera les crítiques d'aquest joc no van ser gaire bones, potser estava destinat a no néixer i les coses es van voler forçar. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...