Què estàs buscant?

dissabte, 28 de gener del 2012

Pel·lícules de videojocs: Mortal Kombat

L'altre dia, escrivint l'entrada sobre els dibuixos animats de Mortal Kombat, vaig pensar que estaria bé parlar també d'altres adaptacions no videojoquístiques d'aquesta peculiar saga de jocs de lluita, i concretament les adaptacions d'imatge real. Ja vaig dir abans-d'ahir que els dibuixos eren una seqüela alternativa de la pel·lícula de 1995, que serà la primera de què parlaré.



Dirigida per Paul Anderson, i amb el títol de Mortal Kombat, es basa naturalment en els videojocs de la saga que s'havien publicat fins llavors, sobretot en el primer però també amb elements del segon, Mortal Kombat II. No va agradar gaire a la crítica, però sí als fans, que van permetre que la inversió de 20 milions de dòlars es convertís en més de 120 milions de recaptació als cinemes.



Aquestes imatges pertanyen a Mortal Kombat: The Journey Begins, una pel·lícula animada que es va llançar en VHS i Laserdisc per anar obrint la gana mesos abans de l'estrena de la pel·lícula amb actors de carn i ossos (amb en Christopher Lambert com a membre més destacat, interpretant en Raiden), i es va incloure al Blu-ray de Mortal Kombat que va sortir el 2011.


El 1997 apareixia aquesta pel·lícula, Mortal Kombat: Annihilation, basada en els fets de Mortal Kombat 3, dirigida per en John R. Leonetti (director de fotografia de la primera) i amb al canvi d'actor que interpretava en Raiden, que aquest cop era en James Remar. Si el nom, així de sobte, no us diu res, potser us farà gràcia saber que és l'actor que fa de Harry Morgan, el difunt (però no per això menys present) pare d'en Dexter a la sèrie del mateix nom.

Aquesta vegada la crítica la va destrossar, i novament només en va gaudir el públic fan de la saga. Els seus problemes van ser, especialment, el canvi de gairebé tots els actors i l'aparició de massa personatges, que feia que no es pogués aprofundir gaire en la seva caracterització. Mortal Kombat: Devastation, que havia de ser la tercera pel·lícula de la franquícia, va ser abandonada precisament pel poc marge de benefici de la segona, però això no va impedir que arribés Mortal Kombat: Konquest, una sèrie d'imatge real:


Va tenir una sola temporada de 22 episodis entre 1998 i 1999, i es considera un dels pitjors productes sortits de la saga, fins al punt que als Estats Units no va arribar a sortir en DVD (sí al Regne Unit i a Austràlia), però al seu repartiment destaquen, per si en sou molt fans i les voleu veure en acció, les actrius Kristanna Loken (inoblidable T-X de Terminator 3: La rebel·lió de les màquines) i Jamie Pressly (My name is Earl). I ara fem un salt al 2010:


Aquest fragment pertany al curt Mortal Kombat: Rebirth, dirigit per en Kevin Tancharoen amb la idea de convèncer la Warner Bros. de fer una nova pel·lícula de la saga. Es basava en un univers alternatiu (realista) de Mortal Kombat i amb només 7.500 dòlars de pressupost va causar commoció en penjar-se a Youtube, perquè va agradar molt, però ni tan sols el creador de la franquícia, Ed Boon, n'estava al corrent. 

Es va especular amb què formava part d'una campanya viral relacionada amb un nou videojoc, i no va ser així (tot i que el 2011 en va sortir un en forma de rellançament-seqüela de la saga), però sí que va conduir a l'aprovació d'una websèrie:


Mortal Kombat: Legacy tornava a l'univers oficial però va ser dirigida i coescrita pel senyor Tancharoen, amb la implicadió de l'esmentat Ed Boon (que també apareix com a personatge basat en ell mateix). Per ara se n'han fet públics 9 episodis, però la seva continuïtat no està clara, i és que es considera tècnicament molt ben feta però la seva barreja de la perspectiva realista de Rebirth amb les històries més oficials de la saga no acaben de convèncer. 

Tot i així al març començarà el rodatge d'una nova pel·lícula ja pensada per als cinemes que dirigirà el mateix Tancharoen i que s'estrenarà en principi el 2013. Esperem que aquesta sigui la bona i Mortal Kombat tingui per fi una pel·lícula que no sigui de sèrie B. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...