Què estàs buscant?

dilluns, 7 de maig del 2012

Els primers jocs de la Gamecube

No us hauria de sorprendre, tenint en compte que l'última entrada va ser sobre la història de la Gamecube, que avui vulgui fer un repàs dels títols que la van acompanyar tant al Japó com als Estats Units i, naturalment, a Europa, on la tenim des de fa 10 anys i gairebé una setmana.


Al Japó es va estrenar el 14 de setembre de 2001 amb només tres títols, un dels quals el Luigi's Mansion, relativament infravalorat perquè la gent, naturalment, volia una altra entrega de les aventures protagonitzades pel seu germà. 


També hi havia des del dia de sortida el Wave Race: Blue Storm, la seqüela millorada en tots els aspectes del Wave Race 64


I finalment el Super Monkey Ball, una franquícia que Sega estrenava a la primera consola de 128 bits de Nintendo i que donaria lloc a unes quantes entregues tant en aquella com en d'altres consoles, la més recent de les quals el Super Monkey Ball 3D de la Nintendo 3DS. Als Estats Units la plataforma va sortir el 18 de novembre de 2001, i a banda dels tres jocs esmentats venia amb uns quants més:


L'All-star Baseball 2002, que es va quedar als Estats Units i que també va sortir per a la Playstation 2, però curiosament no per a la Xbox...


No hi havia cap vídeo acceptable del Batman: Vengeance, de manera que he triat el tràiler. Malauradament no va ser un bon joc del Cavaller Fosc, però, en cap de les seves plataformes.


Aquí teníem el Crazy Taxi, el clàssic de Sega per a la Dreamcast (i abans les recreatives) que com veiem també va tenir conversió per a la Gamecube.


El Dave Mirra Freestyle BMX 2, que sembla que va tenir una acollida relativament bona o força bona, segons el mitjà que consultem. 


El Disney's Tarzan Untamed (que a Europa es deia Disney's Tarzan Free Ride) era en realitat el segon joc basat en aquesta pel·lícula de Disney, i no va acabar de convèncer.


El Madden 2002, que en versió Gamecube només va sortir als Estats Units, país on curiosament també en va rebre una versió la Nintendo 64. L'anunci fa una mica de vergonya aliena, amb aquest rap que va explicant les característiques del joc, però hem de reconèixer que en castellà o català seria molt més patètic, i és una pràctica que s'acostuma a fer. 


Un altre d'un esport típicament americà, l'NHL Hitz 20-02, d'hoquei sobre gel, que en aquest cas no era d'EA Sports, sinó de Midway. 


L'Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader és un dels més aclamats de la consola, i la seqüela de l'Star Wars Rogue Squadron de la Nintendo 64. Aquest va ser exclusiu de la Gamecube. 


Acabem amb el Tony Hawk's Pro Skater 3, que també va agradar força i fins i tot va rebre premis per part de la crítica. I ens falta Europa, oi? Aquí va sortir el 3 de maig de 2002, i va tenir els seus propis títols de llançament, entre els quals els esmentats Luigi's Mansion, Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader, Crazy Taxi, Wave Race: Blue Storm, Batman: Vengeance, Dave Mirra Freestyle BMX 2, Disney's Tarzan Free Ride, Super Monkey Ball i Tony Hawk's Pro Skater 3, però volem saber quins eren els altres:


Un d'ells va ser el 2002 FIFA World Cup, el joc oficial d'EA Sports del mundial de Japó i Corea del Sud. 


El Bloody Roar: Primal Fury, un títol de lluita de notable baix, segons Gamerankings i Metacritic, que també es podia adquirir en Xbox.


El Burnout, el títol inaugural de la franquícia Burnout, que va agradar força i que ja es caracteritzava per curses temeràries per entorns urbans.


El Cel Damage, també de curses però totalment diferent, presentava un espectacular aspecte de dibuixos animats, però sembla que era mediocre en tots els altres aspectes.


El Donald Duck: Quack Attack, que es deia Donald Duck: Goin' Quackers als Estats Units com ja vaig dir en parlar dels videojocs d'aquest popular personatge de Disney.


Aquesta porqueria de vídeo és l'únic disponible del Driven, el videojoc basat en la pel·lícula del mateix nom, d'en Sylvester Stallone. 


L'ESPN International Winter Sports 2002 ens duia això, més esports, però mentre als EUA els que triomfen són el futbol americà i l'hoquei sobre gel, a Europa hi ha coses com aquesta i especialment el futbol, esport del que ja hem vist un joc però que el dia del naixement europeu de la consola en va dur un altre:


L'International Superstar Soccer 2, o ISS 2, que només va sortir a Europa i també per a la Xbox i la Playstation 2.


El Sonic Adventure 2: Battle era una conversió del joc de la Dreamcast que havia sortit menys d'un any abans, amb algunes millores, però que va tenir pitjor acollida. Era el primer títol d'en Sonic per a una consola de Nintendo


Un altre vídeo que no té gaire qualitat, però com a mínim no té comentaris en àudio del seu autor. És el de l'Universal Studios Theme Parks Adventure, ple de minijocs relacionats amb el parc temàtic Universal Studios.


I acabem amb l'XG3: Extreme-G Racing, un títol de velocitat futurista que també va sortir per a la Playstation 2. 

Com hem pogut veure, a Europa la consola va arribar força tard, però ho va fer carregada de més títols que no pas al Japó o als Estats Units, i coincidien els més importants i destacables, de manera que no ens podem queixar gaire.





 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...