Què estàs buscant?

dimarts, 15 de maig del 2012

Malalts dels videojocs: Finish him!

L'altre dia em demanaven frases o missatges mítics que els videojocs ens posen a la pantalla, i rebuscant a la meva memòria i en diverses pàgines web vaig trobar-me el llegendari "Finish him" dels Mortal Kombat, cosa que em va donar la idea de fer aquesta entrada sobre l'ús juganer que s'ha fet d'aquesta emblemàtica frase de la història dels videojocs. 



La frase ve dels famosos i polèmics fatalities que van fer cèlebre una franquícia de jocs de lluita per altra banda a l'ombra de les sagues més importants i amb entregues irregulars que destaquen pel seu aspecte gràfic en què els personatges tenen l'aspecte renderitzat d'actors en comptes d'un aspecte més proper als dibuixos animats. 

Com hem pogut veure al vídeo la frase "Finish him" (o "Finish her" quan l'oponent és femení) convida el vencedor del combat que hagi deixat el contrari al límit del KO (però sense noquejar-lo del tot) a acabar amb la seva vida d'una manera brutal, que és el que va generar la polèmica. No entrarem en aquest tema ni en la història dels fatalities, ni tan sols en moviments semblants apareguts en d'altres jocs, però sí que parlarem de la influència d'aquesta frase en la gent, els Malalts del Finish Him


Bàsicament es tracta de muntatges fotogràfics com aquest en què un brau maltractat injustament i prèviament drogat per tal de disminuir-ne l'empenta acaba amb el seu maltractador, no sabem si literalment o només amb la seva carrera o la seva descendència, contra tot pronòstic. 


El pile driver que aquesta patinadora fa al seu company també entra a la categoria de moviment fatal, segons com se'l prenguin les vèrtebres del pobre paio.


El món de l'esport també permet moments en què es pot deixar anar un "Finish him!", com aquest en què el batedor roba una base i, de pas, és a punt de deixar l'equip contrari amb un home menys. 



Sens dubte, però, el més divertit són les paròdies, com la d'aquest vídeo tan ben fet en termes de fidelitat amb la saga on, fins i tot, es juga amb el doble sentit de la paraula "finish". 


La frase, sens dubte, ha passat a la història dels videojocs i ens la podem trobar en samarretes com aquesta, però no és pas l'única.


Menys original que l'altra, però tot i així demostrant l'amor de qui la dugui per la mítica franquícia i, concretament, l'ordre que ens donava l'oportunitat d'acarnissar-nos amb el nostre rival. Ara, com el de la següent foto no n'hi ha cap:


No és precisament gaire bonic ni està massa ben fet, però que a aquest paio li agraden els Mortal Kombat és més que evident.

En realitat no és una expressió que s'inventés l'Ed Boon, el creador dels Mortal Kombat, però sens dubte sí que queda, per als videojugadors, com un símbol d'una part de la història del gènere de la lluita al món dels videojocs.



4 comentaris:

  1. Uffff quin mal el dels patinadors! XDDD

    Una entrada curiosa i diferent, m'ha agradat :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que t'hagi agradat, no hauria dit mai que et pogués interessar. :P

      Elimina
    2. A vegades la vida et sorpren ;) xDDD :P

      És una entrada diferent, vull dir, i de coses curioses, però segueix fent mal la imatge XD

      Elimina
  2. Encara ara penso en la veu en off dient "Finish him" quan el jefe m'encarrega feines ^^

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...