Fa aproximadament mig mes vaig parlar dels videojocs protagonitzats per en Bugs Bunny, i ja vam veure que n'eren uns quants. Llavors vaig descartar, però, els que ens mostraven el Conill de la Sort (així l'anomenaven al principi) en títols compartits amb els seus companys dels Looney Tunes, i vaig dir que els dedicaria la següent entrada de la secció, que és la d'avui.
Sovint no és fàcil trobar una llista cronològica dels títols d'algunes franquícies, i és el que passa amb les dels Looney Tunes (repeteixo: en conjunt i descartant les de personatges concrets), però aquest és el meu humil intent, que comença amb el Looney Tunes de la Gameboy, de 1992. El vídeo és una captura d'emulador amb algunes modificacions, però no hi havia res millor. Un joc de plataformes que recorda els de Tiny Toon, podríem dir, però amb els personatges adults.
Això és una captura que he trobat d'un títol que curiosament només va sortir per a recreatives japoneses el 1993 i, malauradament, no se n'ha fet cap vídeo:
Sembla que el següent va ser aquest ACME Animation Factory, per a la Super Nintendo i de 1994, que és un Mario Paint però amb els populars personatges de Warner Bros.
Per a la mateixa consola, però el 1995, sortia el Looney Tunes B-Ball, un títol de bàsquet de carrer de l'estil NBA Jam, amb elements que no tenien res a veure amb l'esport i que podien canviar el destí del partit, com hem pogut veure al vídeo. Sembla que aquest va agradar força a la gent.
En la mateixa línia hi havia l'Space Jam, que sortia el 1996, igual que la pel·lícula en què es basa, i que ja vaig comentar el dia que vaig parlar dels videojocs d'en Bugs Bunny (tot i que era, efectivament, un joc col·lectiu). Va sortir per a Saturn, Playstation (al vídeo) i PC.
Sembla que n'hi hagi d'haver més, de jocs dels Looney Tunes, però el següent no el trobem fins el 1999, amb el títol de Looney Tunes: Cosmic Capers - Animated Jigsaws, un títol de puzles per a PC del qual no he trobat cap vídeo.
El 1999 sortiria un remake del primer joc que hem esmentat, per a la Gameboy Color, que recuperaria el gènere de les plataformes, sorprenentment poc explorat entre els jocs de la saga.
El 2000 va ser un any especialment feliç per a la franquícia, almenys pel que fa a la quantitat de jocs que van sortir, com aquest Looney Tunes Collector: Alert!, per a la Gameboy Color.
També va sortir el Looney Tunes Racing, que va tenir versions per a Playstation i Gameboy Color, però no va ser l'únic títol que es podria classificar com a clon dels Mario Kart, sinó que el mateix any va aparèixer aquest altre:
El Looney Tunes Space Race va sortir per a la Dreamcast, tot i que inicialment s'estava desenvolupant per a la Nintendo 64, i el 2002 va tenir una versió per a la Playstation 2 que hi afegia una modalitat torneig. La música, com a mínim, està força bé.
El 2001 arribava el Looney Tunes Collector: Martian Revenge! (Looney Tunes: Marvin Strikes Back! als Estats Units), que era una mena de seqüela del títol que hem vist abans per a la Gameboy Color. Hi controlem en Marvin, però diversos personatges l'ajudaran.
Avancem un any, perquè el 2002 va ser quan va aparèixer el Loons: The Fight for Fame, exclusiu de la Xbox, en què per primera vegada el gènere el de la lluita, malgrat que molt allunyat del que entenem habitualment per "joc de lluita".
Ens n'anem al 2003, any d'estrena de la pel·lícula Looney Tunes: de nou en acció, que tornava a barrejar dibuixos animats i imatge real i, naturalment, veuria una versió en videojoc, Looney Tunes: Back in Action, que va sortir per a Gameboy Advance, Gamecube i Playstation 2.
El 2005 la Gameboy va rebre el Looney Tunes: Double Pack, que contenia en realitat dos jocs (no llançats prèviament) anomenats Dizzy Driving i Acme Antics (al vídeo).
Dos anys més tard sortia el Looney Tunes: Acme Arsenal, per a Xbox 360, Wii i Playstation 2 (al vídeo), un joc d'acció i aventura en tercera persona que en la versió PS2 tenia una pantalla exclusiva, però en Xbox 360 permetia el multijugador en línia. Tot i així va ser destrossat per la crítica. Mireu el següent:
El Looney Tunes: Cartoon Conductor és un original títol per a la Nintendo DS de 2008 en què s'aprofita la característica pantalla tàctil de la consola i ens posem en el paper d'en Bugs Bunny com a director d'orquestra (gag recurrent als dibuixos animats), que ha d'aconseguir que els seus músics executin perfectament les peces clàssiques per tal que els fragments de dibuixos animats (en realitat animacions en 3D) surtin bé.
Ens acomiadem amb aquest joc que va agradar moderadament a la crítica i que és el darrer que ha sortit protagonitzat pels Looney Tunes. Els hem vist tots, si no vaig errat, després de descartar els que tot i dur la capçalera de Looney Tunes tenien en realitat un sol protagonista, i els que s'han fet per a mòbils, perquè no ha estat possible trobar-ne imatges.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada