Què estàs buscant?

dimarts, 26 de juny del 2012

Jocs que no van sortir del Japó: Square no Tom Sawyer

Avui tenim una nova entrega de la secció en què parlo d'alguns jocs que no van sortir del Japó, descartats aquells que per la seva estranyíssima naturalesa és lògic que no es localitzessin fora del País del Sol Naixent, però no necessàriament jocs i sagues que els experts coneixen tot i haver-se quedat al seu país d'origen. 

De vegades també toca veure alguna raresa, algun títol del qual no havíem sentit a parlar ni remotament, com l'Square no Tom Sawyer, que va aparèixer per a la Nintendo japonesa, la Famicom, el 1989.


Sembla mentida que un joc que al títol duu el nom d'un personatge literari tan típicament nord-americà només sortís al Japó, però és veritat. La mateixa gent que faria els Final Fantasy, si més no el compositor Nobuo Uematsu, donarien forma a aquest joc que pertany al gènere RPG però que té un aspecte allunyat del que s'esperaria d'un joc japonès d'aquestes característiques:


Ja es veu que és un títol de rol (ordres concretes, combats per torns, punts...), però té perspectiva lateral i no hi ha el típic mapa del món que podem veure als esmentats Final Fantasy o els també llegendaris Dragon Quest, les dues sagues de referència al món de l'RPG japonès. 

En fi, sembla que era força bo, però no va sortir del Japó i els jugadors occidentals es van quedar amb les ganes de tastar-lo, perquè al cap i a la fi es basava en una història, Les aventures de Tom Sawyer, que és un clàssic de la literatura nord-americana del segle XIX. Hi ha qui pensa que és perquè el personatge d'en Jim, de raça negra, hi surt amb uns trets facials estereotipats i es van voler evitar problemes. Vés a saber...


Acabarem amb aquest vídeo, que pertany curiosament a un títol del mateix any que tenia el mateix protagonista, però que aquest cop sí que va arribar almenys als Estats Units (no pas a Europa): el Tom Sawyer no Bôken, en anglès Adventures of Tom Sawyer, i pertanyent al gènere de les plataformes, tot i algunes pantalles com la que hem vist al vídeo. És ben curiós. 

En tot cas no va agradar, no era fidel al llibre original, els gràfics eren massa pobres i la jugabilitat un horror, si hem de fer cas de diversos comentaris que es troben a la xarxa. Ja podria haver arribar l'altre joc d'en Tom Sawyer, oi? 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...