Què estàs buscant?

diumenge, 24 de juny del 2012

Videojocs i animació: Scooby-Doo

És impossible que el nom d'Scooby-Doo no us digui res, i no pot ser d'una altra manera, perquè és un dels dibuixos animats més veterans de la història de la televisió, si més no occidental, ja que s'emet des de 1969 i ha tingut, amb una pausa de 17 anys, això sí, 298 episodis, pel·lícules (animades i d'imatge real) i tones de marxandatge. Però el que potser no sabíeu és que també se n'han fet uns quants videojocs, que és el nostre tema. 



Les condicions d'aquest vídeo no són les òptimes, però no tenim alternativa si volem veure en moviment el primer de tots, l'Scooby-Doo's Maze Chase, que va sortir el 1983 per a Intellivision. Tres anys després apareixeria el segon joc de la franquícia:



Amb el títol simple d'Scooby-Doo arribava el 1986 al Commodore 64 (versió del vídeo), el ZX Spectrum i les recreatives, si ens hem de refiar de la Wikipedia, tot i que no he trobat cap vídeo que recolzi l'última de les versions que he esmentat, que en cas d'haver existir hauria estat, de fet, la primera en sortir. 



Després d'una absència de 5 anys el gos més famós de la història dels dibuixos animats tornava amb un videojoc per a l'Amiga, tècnicament força per sobre dels que s'havien vist fins llavors, però és clar, era el 1991. 


Això ja pertany a l'Scooby-Doo Mystery de la Super Nintendo, de 1995, joc que compartia títol amb un altre que va sortir per a la Mega Drive el mateix any, però que va ser desenvolupat per un equip diferent donant com a resultat el que, al cap i a la fi, era un altre joc:


Una aventura gràfica en comptes d'un títol de plataformes, per tant ja els podeu comprar tots dos si teniu les dues consoles i us interessa l'univers de l'Scooby-Doo.  


No he trobat cap vídeo del joc que el 1999 va sortir per a PC amb el títol d'Scooby-Doo! Mystery of the Funk Park Phantom, però pertanyia al gènere dels trenca-closques. El 2000 arribava un recopilatori de jocs educatius protagonitzats pels personatges de la sèrie, també per a PC, amb el nom d'Scooby-Doo! Mystery Adventures, i ja el 2001 tornava, després de 6 anys, a les consoles:


L'Scooby-Doo! Classic Creep Capers arribava a la Nintendo 64 i a la Gameboy Color amb una proposta de plataformes, però no va convèncer. 


Aquest vídeo promocional presentava l'Scooby-Doo and the Cyber Chase, basat en una pel·lícula, que va sortir tant per a la Playstation com per a la Gameboy Advance el 2001. 


Només puc posar aquesta imatge per tal de demostrar l'existència de l'Scooby Doo, de 2002, basat en la primera pel·lícula d'imatge real i que va sortir només per a la Gameboy Advance. Això explicava que de sobte la saga s'hagués tornat tan prolífica, i el 2002 encara hi hauria un altre joc:


Era l'Scooby-Doo! Night of 100 Frights, per a la Gamecube (al vídeo), la Playstation 2 i la Xbox, debutant doncs en aquella generació de consoles. La seva acollida va ser moderadament bona i va donar lloc a una seqüela:


Sortia el 2003 per a les mateixes consoles i la Gameboy Advance l'Scooby-Doo! Mystery Mayhem, tot i que per a la portàtil sí que va sortir aquell any i el 2004 per a les consoles de sobretaula. El 2004 arribava una nova pel·lícula d'imatge real, Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed, que naturalment generaria un videojoc:


Va sortir per a la Gameboy Advance i PC, suspès en tots dos casos per la crítica. I el següent, de 2005, suposava el debut de la saga a la Nintendo DS: 


Era l'Scooby-Doo! Unmasked i a banda de la portàtil de Nintendo també rebia versions per a la Gameboy Advance (també portàtil de Nintendo, però anterior), la Gamecube, la Xbox i la Playstation 2. I llavors es produiria una pausa de 4 anys, perquè fins el 2009 no sortiria el següent:


l'Scooby-Doo: First Frights és un títol d'acció per a Wii (que s'estrenava a la sèrie), Nintendo DS, PS2 i PC, i la crítica el va considerar mediocre, d'aprovat pelat pràcticament. Tot i així va tenir una seqüela el 2010: 


Scooby-Doo! and the Spooky Swamp seguia en la mateixa línia però afortunadament va agradar més i s'acosta de mitjana, segons GameRankings, al notable. Està disponible altra vegada per a Wii, Nintendo DS i Playstation 2, però no per a PC, i és el darrer joc de l'Scooby-Doo que ha sortit fins ara.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...