Què estàs buscant?

divendres, 8 de juny del 2012

Videojocs i animació: Animaniacs

Últimament hem estat parlant, a la secció de Videojocs i animació, de jocs sobre personatges de la Warner Bros. com en Bugs Bunny o la colla dels Looney Tunes, i també havíem parlat de Tiny Toon, però tot i que m'arrisco a fer-me pesat amb WB... què passa amb els Animaniacs?


Animaniacs va ser una sèrie de dibuixos emesa en 99 episodis entre 1993 i 1998, per tant és un producte "tardà" o "recent" de la Warner, no pas un clàssic entre els clàssics.

Tenia el senyor Steven Spielberg com a productor executiu, igual que Tiny Toon Adventures, el referent més proper (1990-1995, 98 episodis i 2 especials), i com a protagonistes hi havia els germans Yakko, Wakko i Dot Warner. I se'n van fer videojocs, però ni de bon tros tants com en el cas dels Tiny Toon.



El primer videojoc que se'n va fer va ser l'Animaniacs, que va sortir el 1994 per a la Mega Drive (al vídeo) i la Super Nintendo, i el 1995 per a la Gameboy, on feia així:



Però no només posaré aquestes dues versions, sinó que aquest cop també hi haurà la de la Super Nintendo, que en teoria s'ha d'assemblar molt a la de la Mega Drive, però no:



Només cal observar els vídeos una estona, però en tot cas diferia en aspectes tan importants com ara l'absència de marcador de vida a la versió de la SNES (perdíem quan els tres germans eren capturats) i també de les habilitats especials que sí que hi ha a la Mega Drive, versió que va agradar més que les altres dues. Per què eren diferents, si les dues eren de Konami? I per què de la versió de la Gameboy se'n va encarregar Factor 5 i era una conversió de la versió de la Mega Drive? Misteris.



Després ja ens n'hem d'anar al 1997, any en què va aparèixer l'Animaniacs Game Pack, només per a PC i només per al mercat dels Estats Units, i és un seguit de minijocs.



El 1998 sortia per a la Playstation l'Animaniacs in Ten Pin Alley, un joc evidentment de bitlles que adaptava la saga Ten Pin Alley a aquests personatges de la Warner Bros.



L'any següent i també per a ordinadors arribava l'Animaniacs: Splat Ball, del qual hem vist la introducció perquè no hi ha cap altre vídeo decent, però que era un títol d'acció amb càmera gairebé zenital.



Sembla que els Animaniacs tenien predilecció pel PC i per l'any 1999, perquè repetirien amb l'Animaniacs: A Gigantic Adventure, del qual tampoc no he trobat cap més vídeo, però sí que he llegit a la Wikipedia que és un títol de plataformes lateral.



El salt de la saga a les 3D es produiria amb l'Animaniacs: The Great Edgar Hunt, que va sortir uns anys després, concretament el 2005, per a Xbox (al vídeo), Gamecube i Playstation 2. No va tenir una acollida espectacular, però no va desagradar del tot, tampoc.



Aquestes imatges d'emulador són la prova de l'existència d'un altre joc, en aquest cas per a la Nintendo DS (també va sortir per a la Gameboy Advance) anomenat Animaniacs: Lights, Camera, Action! i llançat el mateix 2005.

I la llista no ha quedat del tot curta, tampoc, però l'allargarem una mica més amb dos títols protagonitzats pel duet Pinky and the Brain, dos ratolins secundaris de la sèrie. Són els següents:



El Pinky and the Brain: World Conquest, que va sortir el 1998 per a... ho endevineu? Sí, PC. L'altre va ser per a la Gameboy Advance:



Es deia Pinky and the Brain: The Master Plan i va aparèixer només a Europa el 2002. Amb ell acabem aquest repàs als videojocs relacionats amb els Animaniacs, una de les franquícies potser menys conegudes de la Warner.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...