Què estàs buscant?

dimecres, 6 de juny del 2012

Curiositats de la història dels videojocs: rècords

Fa molt que no toco aquesta secció, però avui se m'ha acudit fer-ho per parlar-vos de rècords (o primeres vegades) relacionats amb el món dels videojocs, animalades que tenen a veure amb aquest mitjà d'entreteniment tan estimat per nosaltres. 


No ens sorprèn saber, però sí que calia esmentar-ho en una entrada com aquesta, que els videojocs en què apareix en Mario, la mascota de Nintendo i el personatge més conegut de la història d'aquest àmbit, són els més venuts amb més de 450 milions de còpies, entre el seu debut al Donkey Kong (1981), la sèrie principal de plataformes i els spin-offs de velocitat humorística, esports i altres gèneres que ha explorat el lampista italoamericà.


En canvi, el videojoc més venut de la història és el Wii Sports, que ja és a 80 milions de llars. Evidentment això és així perquè fins fa poc venia en tots els packs d'una consola que han comprat més de 90 milions de persones, no pas pels seus propis mèrits, que van poc més enllà de ser una demostració del llavors innovador control per detecció de moviment de la consola. I ara un de paraulotes, tema que m'encanta:


És el The House of the Dead: Overkill, que va sortir el 2009 per a la Wii i el 2011 va tenir una versió estesa per a la Playstation 3, d'on surt aquest vídeo. Sembla que és el joc amb més usos de la paraula "fuck" en totes les seves formes, i ja era així a la versió de la Wii, consola acusada sovint de tenir només jocs per a nens petits. 


Del tema de la publicitat dins els videojocs ja n'havia parlat, però val la pena esmentar que el primer anunci d'una campanya política es va produir el 2008 al Burnout Paradise, on veiem anuncis del que uns mesos després esdevindria President dels Estats Units, en Barack Obama. 


Un altre curiós rècord: el personatge dels videojocs que ha tingut més versions de carn i ossos és la Lara Croft, amb un total de 10 models que l'han "interpretat". No és gens estrany, ja que és el personatge femení més popular dels videojocs i el que ha venut més títols, es veu que uns 28 milions.


El Gauntlet, recreativa de 1985 que després va passar per consoles domèstiques i va tenir seqüeles, va marcar una fita: va ser el primer títol amb joc cooperatiu de 4 jugadors


La gent que sap que tinc 20 o 21 consoles, segons si comptem el Mega-CD com a consola o no, diu que les tinc "totes", però no en tenen ni idea. Aquest paio, el senyor Richard Leece, dels Estats Units, té 483 sistemes entre consoles, microordinadors i maquinetes d'aquelles LCD. Impressionant. 


Als anuncis de videojocs ja fa temps que hi veiem famosos, que ajuden a vendre jocs i consoles perquè certament ens influeix la seva "opinió", però és una opinió pagada i la suma més alta pagada fins ara en aquest sentit va ser a la veterana actriu Helen Mirren, que va rebre l'octubre de 2010 el que llavors eren aproximadament 568.000 euros


Aquest senyor es diu Hank Chien, és novaiorquès d'origen taiwanès i és el millor jugador del món de l'esmentat Donkey Kong. Parlem de la recreativa original, on fa unes setmanes va superar el seu propi rècord i va arribar a 1.110.000 punts. 


D'aquest en vaig parlar no fa gaire perquè també s'ha produït fa poc. És el comandament de la NES més gran del món, funcional però terriblement incòmode.


A mi no m'agrada ballar ni jugaré mai a un Dance Dance Revolution, però al britànic Chris McGivern sí que li deu agradar aquesta saga de jocs de ritme i ball, perquè l'octubre de 2011 va aconseguir guanyar la marató d'aquest títol amb 20 hores, 24 minuts i 43 minuts de ball ininterromput, que trencava el seu propi rècord.


Diuen que la Wii és una consola que també agrada a la gent gran i que l'ajuda a moure's. Que l'hi diguin al senyor John Bates, de 85 anys, que a la seva casa dels Estats Units va aconseguir 2.800 partides perfectes del minijoc de bitlles del Wii Sports. Cada partida perfecta significa tot strikes, que consti. Diuen que ara va cap a les 3.200


I d'un extrem a l'altre, perquè aquest nano novaiorquès es fa dir Lil' Poison (en realitat es diu Víctor de León), va començar a jugar a l'NBA 2K de la Dreamcast als 2 anys, va participar en un torneig de Halo als 4 i quan en tenia 7 va esdevenir el jugador professional més jove de la història, quan va ser contractat per al Major League Gaming.


Acabem amb un altre de relacionat amb la Wii: el rècord de temps jugant en caiguda lliure, concretament 18 minuts i 52 segons. Suposo que no deu ser fàcil, encara que sigui una caiguda lliure simulada, jugar al Super Mario Galaxy en aquestes condicions, però ho va aconseguir en Jesse Moerkerk, de la revista [N] Gamer holandesa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...