Què estàs buscant?

dissabte, 14 de juliol del 2012

La Gameboy Advance, dirigida als adults

Sempre s'ha dit que Nintendo era una companyia per a nens, i és cert que tradicionalment ha fet les seves consoles i els seus jocs per a un públic ampli però en molts casos d'una franja d'edat jove que, amb l'arribada de la Wii, es va ampliar al que ara s'anomena casual i que comprèn gent que no tenia costum de jugar a videojocs, com ara les mestresses de casa o la gent gran. 

Això no significa que un adult i expert en els videojocs no pugui gaudir amb un bon joc d'en Mario o qualsevol altre d'aspecte infantil i alegre, ni que no hi hagi títols pujats de to en un sentit o un altre que formin part del catàleg de les consoles de la companyia, tot i que generalment no són títols fets per la pròpia Nintendo. En tot cas, el tema d'avui és la publicitat retro, tema que m'agrada força, de la Gameboy Advance, que anava dirigida a un públic més gran del que és habitual en les campanyes de la Gran N.


Ho veiem en anuncis com aquest, que necessita poques explicacions i que ens mostra 3 protagonistes adults i extremadament interessats en la portàtil del pacient. 


En aquest de l'edició decorada amb motius de la NES es torna a incidir en la maduresa dels jugadors potencials, i més amb una línia de títols que eren conversions de jocs de la 8 bits de sobretaula de Nintendo, apel·lant doncs als jugadors veterans. 


Tornem a l'humor i als protagonistes adults amb aquest altre que porta a l'extrem el costum d'algunes persones d'endur-se la consola al lavabo, i amb aquest deixem els anuncis televisius, però no el tema de l'orientació adulta de la publicitat de la GBA, perquè també hi ha els gràfics:


Aquest sembla el d'un perfum, i és la intenció que té, perquè si ens fixem en la part dreta de la imatge hi podem llegir "for men". 


Aquí el paio se la col·loca en una zona força curiosa, just darrere la sivella del cinturó, cosa que personalment em fa patir per la integritat de la pintura de la consola, però ja s'ho farà.


Els dos anuncis que hem vist abans corresponen a una campanya agressiva en ocasió de l'aparició de la Gameboy Advance SP, el model quadrat que certament és molt més portàtil i que certifico que es pot portar perfectament a la butxaca posterior dels pantalons per a fer partides al metro si ens hem de menjar un trajecte massa llarg, però abans d'això hi va haver anuncis com aquest, en què un paio normal (no pas model ni guaperes ni res d'això) no pot parar de jugar ni tan sols per a prendre's un cafè.


Entrem ara en els polèmics, perquè continuen apuntant a un jugador masculí i adult, però també entren en el sexisme i en l'apologia de l'abandó de la parella, com aquest, en què ens estan dient que quan la nostra xicota plori, suposant que és habitual, no cal que deixem anar la Gameboy Advance per a passar-li un mocador. 


Tornant a la GBA SP però en la mateixa línia de la desconsideració veiem una visita a la presó en què el paio, possiblement el mateix però amb una altra companya, s'estima més jugar a la consola durant els escassos instants que podria estar invertint en xerrar amb la seva estimada reclusa. 

Aquí tornem al lema "for men" (en petit, a la cantonada inferior dreta) i a la desconsideració respecte a la parella. L'eslògan en aquest cas és "La segona millor cosa que es pot fer en la foscor", tot i que si volem ser justos fa l'efecte que el jugador ja ha complert com a parella i ara es dedica a jugar perquè no deu tenir son. 


Acabarem amb aquest, que també està dirigit al públic adult, però al femení, i és que va sortir un model de la Gameboy Advance SP que era de color rosa. Per si això (i els anuncis que hem vist fins ara) no fos prou sexista, comparen la portàtil amb els artilugis de maquillatge que, s'insinua, totes les dones haurien d'emprar. Què us sembla tot plegat?


1 comentari:

  1. Curiosos els anuncis que has posat...

    el de For Men... jo diria que sembla més per atreure a les dones, però bé XDDD

    La resta... sí, una mica sexistes i després la gent s'estranya quan veu a xicotes que destrossen les consoles als nòvios... si realment fan això i la tia és una mica histèrica.... aquí tens el resultat xD

    Estan dient que les dones som unes superficials perquè només ens mirem al mirall? jajajaja

    bé, crec que la forma d'intentar dirigir-se al públic adult no és l'adequada, però són formes curioses i diferents :D

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...