Segur que coneixeu Sakura, la caçadora de cartes, encara que sigui només pel nom. Es tracta d'un dels manga més populars de la segona meitat dels anys 90 i uns anys després d'haver-se'n emès la sèrie animada de 70 episodis al canal 33 va arribar també l'edició en català del còmic gràcies a la llavors anomenada Glénat (ara EDT).
Les CLAMP, les seves creadores, no necessiten presentació entre els lectors i les lectores de manga, però el que al Japó es coneixia com a Card Captor Sakura és un dels seus títols més populars. Com és natural en aquests casos, se'n van fer uns quants videojocs.
El primer va ser aquest, el Cardcaptor Sakura: Itsumo Sakura-chan to Issho!, que va aparèixer el 1999 per a la Gameboy Color i pertanyia al gènere dels trencaclosques. El mateix any encara en sortirien dos més:
Un d'ells és l'Animetic Story Game 1: Cardcaptor Sakura, per a la Playstation, i l'altre el que veurem ara:
És el Cardcaptor Sakura: Sakura to Fushigi na Clow Cards, per a la Wonderswan. Quina diferència pel que fa a l'apartat sonor, oi que sí?
L'any 2000 la saga feia una única incursió a la Dreamcast, amb aquest estrany joc anomenat Cardcaptor Sakura: Tomoyo no video daisakusen, que consistia en controlar la millor amiga de la protagonista i fer-li fotos.
Encara més estrany és el Cardcaptor Sakura: Clow Card Magic de la Playstation, que veient el vídeo no acaba de quedar clar què s'ha de fer, però que fa una mica de mal a les orelles. Però atenció al que ve ara, també de 2000 i per a la Playstation:
Si l'experimentació amb els gèneres no havia estat prou fins llavors, arribava aquest Tetris with Cardcaptor Sakura: Eternal Heart que per a fer-nos parar bojos.
No deixem l'any 2000 perquè va ser també quan va sortir el Cardcaptor Sakura: Tomoeda Shôgakkô Daiundôkai, altra vegada a la Gameboy Color i presentant una sèrie de minijocs que responien a l'argument del títol, que traduït al català seria Sakura, la caçadora de cartes: la gran competició esportiva de l'Escola Primària de Tomoeda.
Després d'allò es produiria una pausa de 3 anys i no seria fins el 2003 que apareixeria el següent joc, que és el que veiem al vídeo. El Cardcaptor Sakura: Sakura Card de Mini-Game és un altre recull de minijocs i aquesta vegada va sortir per a la Gameboy Advance, portàtil per a la qual també sortiria el títol següent:
Corria l'any 2004 quan va arribar el Cardcaptor Sakura: Sakura Card-hen Sakura Card to Tomodachi, que també trobareu com a Sakura Card Friends i que sembla que pertany al gènere de l'aventura de text o de l'RPG sense acció. Acabarem al desembre de 2004 amb un títol que només he trobat en el següent vídeo (aneu a la meitat aproximadament si el voleu veure en marxa:
És el Cardcaptor Sakura: Sakura-chan to Asobo!, única incursió de la sèrie a la Playstation 2 i com es pot veure un joc per a emprar amb l'Eyetoy, la càmera USB de la consola. Com us podeu imaginar, ni aquest ni cap altre del total de 10 videojocs de Sakura, la caçadora de cartes va arribar a sortir del Japó, si bé algun sí que s'hauria pogut adaptar sense gaires problemes.
Jooooo no pots fer aquests articles quan no tinc connexió decent!!! XD :(
ResponEliminaa aquest hotel no tinc massa connexió per poder-ho veure, a veure si ho puc mirar quan torni ;)
Ja tenia pensat enviar-te l'enllaç quan tornessis, dona. No caduquen! :P
Eliminaueeeeee :D
EliminaEm sona que fa temps tenia un videojoc de la GB baixat per anar amb emulador, però com que estava en japonès no sabia com anava XD
ResponElimina