Què estàs buscant?

divendres, 24 d’agost del 2012

Jocs que no van sortir del Japó: Cliff Hanger - Edward Randy

De jocs que no han sortit mai del Japó n'hi ha molts, però jo els trio segons el criteri de la rellevància. Generalment això significa que parlo de títols aquí inèdits que pertanyen a franquícies que coneixem perquè n'hem vist altres entregues. I com avui, de tant en tant n'hi ha algun que esmento perquè trobo que no és conegut ni l'hem trobat a faltar, però sí que hauria estat molt bé que arribés.


És el que passa amb el Cliff Hanger: Edward Randy, un títol de 1990 d'acció i aventura amb scroll lateral que no només no va sortir del Japó, sinó que ni tan sols va passar per cap consola domèstica llançada en aquell país, és a dir que és exclusiu de les recreatives japoneses. 

Els seus responsables eren els Data East, companyia que ja no existeix però que va fer, entre altres, la saga Joe & Mac, la versió de la Mega Drive de l'OutRunners, la versió per a recreatives del Road Avenger, els dos primers Robocop, el Two Crude Dudes o l'aclamat Windjammers. Alguns d'aquests eren realment prescindibles, però el que al Japó es coneix com a Edward Randy hauria estat molt bé que sortís fora, també: 


Si aquest joc d'ambientació steampunk us fa pensar en algun moment en l'Indiana Jones no us estareu equivocant, perquè també se situa als anys 30 del segle XX i a la Wikipedia també el comparen amb la pel·lícula Indiana Jones i l'Última Croada, perquè a més també hi apareix un exèrcit de l'estil dels nazis, els personatges ataquen amb fuets, etc. 

Un desplegament visual i tecnològic al servei d'una trama de comèdia i amb paròdies, segons llegim també a l'enciclopèdia lliure, d'obres de Buster Keaton o Hayao Miyazaki, que va ser popular però no va ser convertit mai a cap sistema domèstic.


Sembla que hi havia un projecte de dur-lo a la Saturn el 1998, però al final no es va fer realitat i tot plegat va quedar a l'aire. Tot i així el senyor HAN, nom artístic del dissenyador de personatges dels mítics Gunstar Heroes i Guardian Heroes era fan del joc i va decidir homenatjar-lo introduint alguns dels seus elements als esmentats títols, especialment al primer. Al segon, però, cal destacar que va anomenar dos dels personatges Edward M. Cognac i Randy M. Green. No és pas casualitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...