Què estàs buscant?

dimarts, 4 de setembre del 2012

Recomanació personal: Batman - Arkham City

Quan em vaig acabar el Batman: Arkham Asylum, o més ben dit força abans d'acabar-me'l, ja veia que era el millor videojoc del meu superheroi favorit que s'havia fet mai, i així va ser reconegut el 2009 quan va sortir. De fet, es considerava el millor videojoc que s'havia fet mai sobre un superheroi. El llistó, doncs, estava molt alt, i les expectatives creades per l'anunci de la seva seqüela encara més.


Després de mesos de veure imatges, llegir sobre les millores i en definitiva anar acumulant salivera, per Nadal em vaig fer regalar l'edició col·leccionista del Batman: Arkham City, el joc que avui ens ocupa i que recomano amb totes les meves forces no només a qualsevol que hagi gaudit amb la primera part de les aventures d'en Batman segons Rocksteady, sinó també a qui vulgui provar-lo directament perquè, al cap i a la fi, no és imprescindible haver jugat abans a l'Arkham City



Tràilers com aquest, i les contínues informacions que proporcionaven dades sobre els nous reptes a què s'hauria d'enfrontar en Batman en passar de l'illa d'Arkham a la ciutat d'Arkham, una mena de districte correccional dins la ciutat de Gotham, van fer l'espera molt llarga, però per fi el vaig poder tenir i l'he espremut, i encara l'espremo de tant en tant per tal de treure-li tot el suc. 

Si al primer joc el Cavaller Fosc havia de posar ordre a l'illa que era la seu del famós hospital psiquiàtric per a criminals que coneixem dels seus còmics, en aquesta seqüela el projecte s'ha estès a un districte sencer de la ciutat i, naturalment, els seus presoners-pacients han acabat escapant i inundant els carrers de Gotham d'actes criminals, que en Batman haurà d'impedir tot repartint la seva atenció entre els dolents comuns i els grans enemics de tota la vida que tenen els primers a les seves ordres. 



Com podem veure en aquest vídeo, la mecànica és com la del primer joc, però tot està millorat, i no només la mida del mapa, la durada del joc o les possibilitats de combat, sinó també el repartiment, que s'incrementa per part dels dolents (a en Joker se sumen enemics que no sortien a la primera part, com en Dues Cares, l'Hugo Strange o el mateix Ra's al Ghul, entre molts altres) i també per part dels bons, amb l'aparició estel·lar de la Catwoman, que podem controlar en alguns segments de la campanya i també als desafiaments de combat, on tenim com a convidats en Robin i en Nightwing si ens els descarreguem pagant. 



La trama del joc, a banda d'aturar els complots criminals de tots els enemics d'en Batman, ens demana que salvem en Joker de l'enverinament causat per la substància que al primer títol l'havia convertit en una mola musculosa, però a més ens hem de salvar també nosaltres mateixos perquè el malparit ens enverinarà per tal d'endur-se'ns a la tomba amb ell. 



Un altre element destacat de l'Arkham City és el retorn d'en Riddler, l'Enigma, que aquest cop no ens obligarà només a recollir els seus trofeus repartits per tota la ciutat, alguns de més amagats que altres, sinó que també agafarà hostatges que haurem de rescatar fent servir el nostre enginy i l'experiència que adquirirem a base de completar les altres missions del joc, que es poden fer o no i que a més ens permeten triar l'ordre amb què les duem a terme, característica habitual en els títols anomenats "de món obert".


Un dels afegits del videojoc, evidentment pensat per a treure'ns encara més calés, són els uniformes alternatius tant del protagonista com dels seus aliats, que s'aconsegueixen amb un codi que va proporcionar la mateixa Rocksteady o bé acabant la modalitat història. Qualsevol fan del personatge agrairà aquesta possibilitat si vol aprofundir en el joc, perquè entre l'esmentada història, les missions secundàries i la modalitat de desafiaments de combat començarem moltíssimes partides i hi dedicarem moltes hores. I fa uns mesos, per si tot el que ofereix el joc era poc, va aparèixer com a contingut descarregable de pagament una nova aventura que allarga la història unes hores més i que protagonitza la Harley Quinn.

No em vull estendre més: el Batman Arkham City és un grandíssim joc, una obra mestra que supera fins i tot l'anterior, i que naturalment farà estremir de plaer els batmanòfils (per l'univers que s'hi representa però també pel retorn, a la versió original, de les veus d'en Kevin Conroy i en Mark Hamill, que interpretaven respectivament en Batman i en Joker a l'aclamada serie d'animació), i no agradarà gaire menys als que no siguin especialment fans del personatge, perquè ofereix grans quantitats de diversió a aquells que senzillament vulguin gaudir d'un excel·lent títol d'acció amb elements de beat'em up i infiltració. Un imprescindible per a qualsevol propietari d'una Xbox 360, una Playstation 3 o un PC, i en els propers mesos una Wii U, que tindrà també la seva versió del joc. 





1 comentari:

  1. Per no parlar del final, que et quedes ben parat o_O

    Recomanable 100%. Va, 200% xD

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...