Què estàs buscant?

diumenge, 28 d’octubre del 2012

Còmics i videojocs: Cinturó Negre

Darrerament m'he posat a llegir amb regularitat els còmics que tinc de Cinturó Negre, que ara per ara són tots els que han sortit traduïts al català (19 de 29), i m'ha tornat la febre Naoki Urasawa, el seu autor. Doncs bé, també he descobert que hi ha videojocs basats en el manga i l'anime protagonitzats per la Ginger (Yawawa) Inokuma, i avui en parlaré.


Us poso la introducció del primer joc, anomenat senzillament Yawara!, que va sortir per a la PC Engine CD el 1992, que a més ens serveix per a veure com és realment l'opening, o almenys un d'ells, d'una sèrie que nosaltres quan en sentim el nom cantem com a "Giiiiinger, tu sí que ho portes béeee...". Doncs no, no era així originalment, sinó com aquest vídeo que hem vist, que reprodueix en videojoc fidelment la cançó i les imatges originals. Però vegem el joc:


Sí, ens haurem de conformar amb imatges estàtiques, perquè de vídeos només trobarem els dels openings i altres acompanyats per la banda sonora original de la sèrie de televisió. El joc és senzillament un decebedor (almenys des del punt de vista occidental, perquè sembla que als japonesos els encanten o encantaven) "còmic digital", una aventura de text en què se'ns demana prendre decisions que ens ajudaran a avançar en una història que passarà davant dels nostres ulls, però no hi controlem cap personatge ni practiquem judo. 


Tot i així s'agraeix que com a mínim el videojoc sigui fidel a la sèrie, tant pel que fa a l'argument com a l'aspecte gràfic, gràcies al fet que els dissenyadors de personatges de l'anime hi van participar. I com que en el primer joc no hi cabia (o no es va voler que hi capigués) tota la història, va arribar el segon:


No, en aquest cas ni tan sols hi ha vídeo de l'opening. Com ja us podeu imaginar pel que he dit just abans, el Yawara! 2, aparegut per al mateix sistema el 1994, és també una aventura de text, però en continua la història. Ara, sembla que hi van afegir algunes coses, com ara un minijoc de lluita, al qual deu pertànyer la imatge que he trobat, un joc de preguntes i respostes i una base de dades dels personatges. 

I ja està, aquests són els videojocs que s'han fet sobre Cinturó Negre: dos títols per a la PC Engine CD (la Turbografx-CD a Occident, tot i que a Europa el perifèric no va arribar) que es van quedar al Japó, però si els voleu provar teniu l'opció d'aconseguir o bé una consola japonesa, o bé una de nord-americana, que sí que va tenir un accessori lector de CD i Super-CD propi, i els discs no tenien protecció de regió. Si no, sempre us quedarà la Turbo Duo, una versió de la consola que ho llegia tot, tant japonès com nord-americà.


1 comentari:

  1. Mara meva! Cinturo negre! Que grande! Esa Ginger que ens posava palote i suposo que encara ens hi posa. Sera questio de buscar els jocs en un idioma entenedor!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...