Què estàs buscant?

dimecres, 3 d’octubre del 2012

Videojocs animats: Kirby

Fa molt temps, amb el bloc gairebé acabat d'inaugurar, vaig fer una entrada dedicada al personatge d'en Kirby, un dels personatges més emblemàtics de Nintendo i dels videojocs en general, però avui el que faré serà parlar de la seva sèrie animada, en una nova entrega dedicada a repassar dibuixos animats basats en videojocs. Aquí en teniu el primer episodi sencer.



Sí, perquè encara que la franquícia no és precisament petita, de sèries animades només se'n va fer una, que és aquest i que tenia el nom de Kirby: Right back at ya!, en realitat amb origen al Japó i amb el títol Hoshi no Kirby, o "Kirby dels estels", que és el nom de la franquícia en si.

El vídeo que he posat és, com heu pogut notar si l'heu reproduït encara que sigui només parcialment, de la versió dels Estats Units, però com he dit abans es tracta d'un anime, o dibuixos animats japonesos, que es va emetre al Japó de 2001 a 2003, amb un total gens menyspreable de 100 episodis



Si us heu saltat aquest vídeo feu el favor de tornar-hi, perquè és més curtet i correspon a l'opening, o la cançó d'entrada, de la versió japonesa, que s'enganxa i que, amb un coneixement bàsic de l'idioma, s'entén sense gaires problemes. La sèrie també s'ha emès, segons la Wikipedia, en idiomes com el xinès mandarí i el cantonès, el rus, el coreà, l'italià, el portuguès, l'hebreu, el francès o l'alemany, a més del castellà, tot i que pel que he trobat a Youtube només en la seva variant artificial coneguda com a "internacional", és a dir el de Sudamèrica.

Com acostuma a passar, argumentalment la sèrie es distancia dels videojocs, però la seva qualitat està avalada pels noms que té al darrere, que són entre altres el del productor Satoru Iwata, president de Nintendo, la pròpia companyia i la veterana HAL Laboratory, responsable de la franquícia Kirby a més d'altres com Super Smash Bros. o algunes de les entregues de Pokémon. Per si això fos poc, el creador del personatge, en Masahiro Sakurai, de l'esmentada HAL Laboratory, va supervisar-ne la creació i va posar com a condicions que no hi apareguessin humans i que el protagonista no parlés, elements gens habituals en els dibuixos animats. Poca broma. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...