Què estàs buscant?

dilluns, 26 de novembre del 2012

Però d'això també hi ha videojocs? Els Muppets

Se us ha acudit mai que hi podia haver videojocs dels Muppets? Ja sabeu, aquells titelles televisius del mestre Jim Henson que cantaven mah nà mah nà, tot i que com ja vaig explicar la cançó va sortir abans a Barri Sèsam. Bé, doncs si no se us ha acudit ja us ho dic jo: sí que n'hi ha. 


El primer, Muppet Adventure: Chaos at the Carnival, va sortir el 1989 per a Apple II i Commodore 64, però l'únic vídeo que he trobat és el de la versió per a la NES, de 1990. Aquesta versió, pel que podem llegir a la Wikipedia, es diferencia de les d'ordinador perquè no hi ha modalitat per a dos jugadors, però en canvi afegeix els cors com a marcadors de salut. 


El 1996 arribaria el Muppet Treasure Island, només per a PC (amb CD-ROM, és clar, si no seria impossible aquest nivell gràfic i sonor), una aventura gràfica amb les veus dels dobladors originals dels personatges del programa.


El mateix any i per al mateix sistema arribava el Muppets Inside, un eclèctic títol de gènere difícil de classificar (segurament de minijocs) però que també era, almenys en aquella època, millor idea per a PC que per a consoles. 


Passem a l'any 2000, perquè després de 4 anys d'absència la saga va tornar amb dos títols de gènere diferent per a la Playstation. El primer seria aquest Muppet RaceMania, un joc clarament inspirat en la saga Mario Kart però, naturalment, amb els personatges dels Muppets i pistes inspirades en el programa i en les pel·lícules protagonitzades pels titelles. L'altre títol seria aquest:


El Muppet Monster Adventure, que en aquest cas és un plataformes que no va tenir pas una mala acollida i que, per tant, és un bon títol del gènere per al catàleg de la consola de 32 bits de Sony. El mateix any 2000 la Gameboy Color tindria el seu propi joc de la saga:


No n'he trobat cap vídeo, per tant ens conformarem amb aquesta imatge: és el Jim Henson's Muppets, títol senzill i directe que pertany a un joc de plataformes on en Kermit i l'Animal han de rescatar els Muppets segrestats viatjant en el temps.


Quantes franquícies deuen haver tingut almenys un videojoc de pinball? Doncs la dels Muppets no volia quedar-se en rere i el 2002 va sortir per a la Gameboy Advance aquest Muppet Pinball Mayhem. I ara saltem de generació, perquè el 2003 era l'època de la primera generació de consoles de 128 bits, per a la qual va arribar aquest altre joc:


És el Muppets: Party Cruise i sí, a mi també em fan nosa els comentaris de l'autor del vídeo, però no n'hi havia cap de net, per tant ens hi haurem de conformar. Aquest títol va sortir per a la Playstation 2 i la Gamecube, i com es pot veure és un recull de minijocs o un party game, com se solen anomenar, de l'estil dels Mario Party


Aquí teniu l'Spy Muppets: License to Croak, un joc d'acció i conducció per a la Gameboy Advance i ordinadors protagonitzat pel Muppet més famós de tots: la granota Kermit. La segona portàtil de Nintendo rebria un altre títol:


És el The Muppets: On with the show, un altre de minijocs i un altre cop per a la Gameboy Advance i PC. 

Així, deixant de banda jocs per a mòbils i smartphones que arribarien després, la saga s'acomiadava dels videojocs o més aviat de les consoles aquell 2003 amb les últimes propostes que hem vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...