Què estàs buscant?

dimecres, 28 de novembre del 2012

Jocs que no van sortir del Japó: Booby Kids

Abans que us escandalitzeu amb el títol he d'avisar que no hi apareix ni un pit femení, en aquest joc. No hi té res a veure, per tant si és això el que esteu buscant em sap greu recomanar-vos que marxeu. No, el Booby Kids és un videojoc de Nihon Bussan que només va aparèixer al Japó, i que per tant protagonitza una entrada en aquesta secció dedicada precisament a això.



Veient aquest vídeo és fàcil pensar que no hi havia motius per a no exportar el títol, però malauradament és uan cosa que passava ara i també ara, quan ens pensem que són alguns els videojocs que no arriben, però en realitat en són molts. I no sempre és per un motiu idiomàtic o d'impossible adaptació. 

El Booby Kids, de 1987 i només per a la NES japonesa, és a dir la Family Computer o Famicom, és un joc d'acció amb càmera semizenital que ens posa en la pell d'una mena de viatger en el temps que ha de reunir, sense rebre ni un sol cop i equipat només amb una arma que paralitza temporalment els enemics, objectes de diverses èpoques, des de l'edat de pedra (on aquí conviuen dinosaures i humans) fins a pantalles futuristes de ciència-ficció, passant pel Japó feudal o la Segona Guerra Mundial, entre altres.


El 1993 sortia per a la Gameboy, també només al Japó, el Booby Boys, que evidentment pertany a la mateixa franquícia. A més, amb l'exemple del vídeo podem veure com és un nivell futurista dels que abans esmentàvem.


Si heu vist el vídeo us haureu adonat que el concepte d'aquest joc, que per cert és el Doraemon: Meikyû Daisakusen (Doraemon: Operació Laberint) llançat per a la PC-Engine el 1989, és el mateix. En Doraemon reuneix els dorayaki i després d'agafar una clau pot sortir del nivell. La versió nord-americana de la consola, la Turbografx, també va tenir aquest joc, però diferent:


Es deia Cratermaze, va sortir el 1990 i era igual que el joc d'en Doraemon, però recuperant els personatges i els objectes de la franquícia original, de manera que el Booby Kids o Booby Boys, o un dels títols de la saga, va sortir a Occident, però només després d'aquesta complicada carambola. El podeu trobar, si voleu, a la Consola Virtual de la Wii des de 2007, única manera de jugar a una versió europea.


Tot plegat, però, té el seu origen en una recreativa de 1987, el mateix any de la versió de la NES, que es deia Kid no horehore daisakusen i de la qual només he trobat aquest pòster o flyer promocional, on es veu que el títol original havia de ser Booby Kids, però es va descartar per tal d'evitar la confusió que deia al principi. La idea ve del fet que els protagonistes fan servir booby traps, o bombes trampa, però es va témer l'altra interpretació.

És una llàstima no disposar de cap vídeo de la versió original del videojoc, perquè pel que sembla la versió de la Famicom tenia nivells completament diferents, però ens haurem de conformar amb saber-ho. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...