Què estàs buscant?

diumenge, 13 de gener del 2013

Jocs que no van sortir del Japó: Solvalou

He comentat algun cop que els "matamarcians", els shoot'em up de naus, m'agraden malgrat la meva ineptitud i poca paciència per a dedicar-hi temps i millorar la meva tècnica. Però el cas és que no en sóc cap expert i de la saga Xevious només en conec el nom. 

Els que sí que la coneixen i en són fans saben que és una saga llegendària de Namco del gènere dels shooter verticals que va tenir diverses entregues per a recreatives i adaptacions per a sistemes domèstics, però algunes d'elles, com la que veurem avui, es van quedar al País del Sol Naixent. 



La tercera part de la saga, concretament, es deia Soulvalou i només es va poder jugar a les recreatives japoneses, si bé després va passar a formar part del catàleg de la Consola Virtual de la Wii, també com a exclusiva de la versió japonesa. 

El joc original sortia el 1991 i meravellava pel canvi radical en la perspectiva i els gràfics, que esdevenien respectivament en primera persona i 3D. Per ser una màquina de principis dels 90 no està gens malament, però per què no es va arribar a convertir a cap sistema domèstic fins el 2009? I per què, amb els fans que tenia la franquícia, no va arribar a la Consola Virtual de la Wii a tot el món i no només al Japó?


Aquest és el Xevious original, el de 1982, que va arribar a les sales recreatives d'arreu del món i també a diversos sistemes domèstics, tant de manera individual com en recopilatoris de clàssics, al llarg de les dècades següents. 

Però com deia abans, la saga ha tingut diverses entregues i algunes d'elles no van sortir del seu país d'origen. No és només el cas del Solvalou, sinó també d'alguns que veurem ara:


Aquest és el Grobda, de 1984, que canvia notablement el sistema de joc i ens fa controlar un dels tancs enemics del títol original en el que es considear un spin-off de la franquícia. També està disponible des de 2009 per a la Consola Virtual de la Wii... al Japó.


El Super Xevious: Gamp no Nazo (1986) va aparèixer només per a la Famicom (la NES japonesa) i el sistema Nintendo Vs., que ja tractarem un dia. 


El 1988 va sortir el Xevious: Fardraut Saga, que permetia jugar al Xevious original o a una nova versió amb pantalles diferents, i va aparèixer per a l'MSX 2. El 1990 sortia per a la PC Engine amb el nom de Xevious: Fardraut Densetsu

Amb això hem fet un repàs de mitja franquícia, però ja que hi érem havíem d'esmentar totes les entregues de la sèrie que es van quedar al Japó, tant en versió arcade com domèstica, i és el que hem fet. Tots els altres Xevious han sortit, d'una manera o d'una altra, a Occident.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...