Què estàs buscant?

divendres, 4 de gener del 2013

Videojocs i animació: Lilo & Stitch

Fa uns dies que vaig veure, per fi, una de les pel·lícules d'animació tradicional de Disney que tenia pendents i que sempre m'havia cridat l'atenció, Lilo & Stitch, de 2002, i de seguida vaig pensar en el bloc perquè, com ja m'imaginava, se'n van fer videojocs.


Se'n van fer diversos, tot i que només un basant-se oficialment en la pel·lícula. La resta, com ja veurem, va per un altre camí, però abans d'explicar-ho millor el que toca és veure el videojoc oficial del film


Aquí tenim el Disney's Lilo & Stitch (a Europa Lilo & Stitch: Trouble in Paradise) de la Playstation, del mateix 2002, que sembla que també va sortir per a PC i per a la Gameboy Advance. Com que aquesta última versió és interessant per les diferències que li podem suposar, la veurem tot seguit:


Si ens hem de refiar de les notes mitjanes, sembla que la versió de la Gameboy Advance va agradar molt més, i potser és per això, a banda del públic objectiu a qui anava adreçat, que la portàtil de Nintendo va rebre més entregues de la saga. 


Sense moure'ns de 2002 trobem, per a la Playstation 2, Stitch: Experiment 626, un títol protagonitzat per l'Stitch en solitari, i és per això que ja no podem parlar d'un joc basat en l'argument oficial de la pel·lícula, però que tot i així pertany a la franquícia. 


Després de dos jocs per a mòbils, Lilo & Stitch: Memory Mayhem i Lilo & Stitch: Space Escape, dels que no he trobat cap vídeo, el 2004 sortia un altre títol per a la Gameboy Advance, que duia el nom de Lilo & Stitch 2: Hamsterviel Havoc i també va rebre bones crítiques. 


Uns anys després, el 2009, l'Stitch debutaria a la Nintendo DS amb un videojoc musical o de ritme, com vulgueu, anomenat Stitch Jam, que a més tindria una seqüela:


En la mateixa línia el 2010 sortia el Motto! Stitch! DS: Rhythm de Rakugaki Daisakusen, exclusiu de les Nintendo DS japoneses perquè, fins ara, no ha sortit ni als Estats Units ni a Europa, i no ens enganyem: no té gaires possibilitats d'arribar, a aquestes alçades.


Al Kingdom Hearts II (Playstation 2, 2005), segona part d'una franquícia que com ja sabeu barreja els mons de Final Fantasy i Disney, hi surten alguns personatges de la pel·lícula, entre els quals el carismàtic Stitch, com heu pugut veure al vídeo. 


I al Kingdom Hearts: Birth by sleep (PSP, 2010) ens els tornem a trobar, com veieu en aquest vídeo on apareix en Gantu, el dolent de la pel·lícula de 2002. 

Amb ell acabem el repàs de l'aparició de l'univers de Lilo & Stitch en el món dels videojocs, tant en jocs de la pel·lícula com d'altres que se n'allunyen argumentalment aprofitant la tirada que té qualsevol producte de Disney, i finalment les aparicions estel·lars en una saga realment potent en tots els sentits com és Kingdom Hearts






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...