Què estàs buscant?

diumenge, 6 de gener del 2013

Pel·lícules de videojocs: Tekken

Des que existeix aquesta secció dedicada a les pel·lícules d'imatge real que s'han basat en videojocs n'hem vist unes quantes de relacionades amb el gènere de la lluita, concretament Street Fighter, The King of Fighters, Double Dragon, Dead or Alive i Mortal Kombat. De fet, són majoria respecte a les que he escrit sobre films que van néixer de videojocs d'altres gèneres, però encara n'hi havia un altre que calia comentar.


Es tracta de Tekken, la franquícia de videojocs de lluita més coneguda de Namco i abans associada a les consoles de Sony, que el 2010 va veure una conversió a pel·lícula d'imatge real protagonitzada per Jon Foo, especialista en arts marcials que ha treballat en unes quantes produccions de Hollywood però que aquí tenia, per fi, el seu protagonisme com a Jin Kazama, el personatge més popular de la saga.


El tràiler fa la impressió de pel·lícula dolenta de videoclub, de mala qualitat, de sèrie B, però va costar 30 milions de dòlars, i en va recaptar menys d'1 milió. Un autèntic fracàs comercial que, evidentment, s'explica amb la mala acollida que va tenir també per part de la crítica. 

Però també s'explica perquè les projeccions que es van fer en algunes ciutats del món (segons la Wikipedia concretament Singapur i Manila) van tenir uns resultats tan pobres que es va desestimar estrenar-la en cinemes dels Estats Units i es va publicar directament en format domèstic. I als seus productors els amoïna tan poc la pirateria que es pugui produir al voltant de la pel·lícula que, si us fa gràcia, la podeu veure sencera aquí (n'he posat el vídeo en castellà, però es pot veure en altres idiomes):


Ja hem vist massa sovint com les pel·lícules de videojocs eren encara més dolentes que els videojocs sobre pel·lícules, però hi ha gent que ho intenta un cop rere l'altre. 

En el cas de Tekken, que a més s'estrenava més de 2 anys després de l'arribada del títol més recent de la saga, Tekken 6, es veu que el problema torna a ser el del guió, les males actuacions i els diàlegs lamentables, que no compensen les per altra banda ben executades escenes de lluita ni la bona feina feta en l'aspecte dels personatges. Però compte, que des d'aquell mateix any volen tornar-hi amb una preqüela, si bé no se n'ha tornat a saber res més.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...