Què estàs buscant?

dilluns, 18 de febrer del 2013

Videojocs animats: Parappa the Rapper

Tot i que la Playstation, igual que les seves successores, està orientada principalment als jugadors anomenats hardcore, és a dir que tenen experiència i busquen títols pensats per a ells i no pas per al públic familiar o infantil, al seu enorme catàleg hi ha també videojocs que se surten del que és habitual, i segurament recordeu el Parappa the Rapper. En cas que no el recordeu, o que senzillament no l'hàgiu sentit mai ni tan sols anomenar, aquí el teniu:



Doncs bé, va sortir el 1996, el 1999 va tenir un spin-off anomenat UmJammer Lammy (protagonitzat per un dels personatges del joc original) i el 2001 una seqüela, Parappa the Rapper 2, per a la Playstation 2. 

Considerat el primer joc de ritme de l'era moderna (en paraules de la Wikipedia), va rebre una acollida molt càlida, va guanyar premis i es pot considerar tant un petit clàssic com un joc estrany, en termes de seccions d'aquest bloc. Però en parlem a Videojocs animats perquè, com us podeu imaginar, se'n van fer dibuixos animats.



Aquest era l'opening d'una sèrie creada el 2001 precisament per a aprofitar la tirada del segon videojoc de la saga, i va tenir un total de 30 episodis dividits en dues temporades de 15 cadascuna, que curiosament tenien més aviat poc rap, mentre que el producte original es basa en aquest gènere musical.


Sembla que inicialment el pla era orientar-lo al públic adolescent i fins i tot adult jove, però al final va esdevenir un producte marcadament infantil i el creador d'en Parappa, el senyor Rodney Greenblat, va dissenyar només dos personatges per a la sèrie i no hi va voler tenir res més a veure. 

No queda clar si, a banda de la seva infantilització, es tracta d'una bona sèrie, però només 30 episodis fan pensar que l'èxit comercial dels videojocs no es va traduir en un seguiment massiu dels seus dibuixos animats.


Per a acabar, i ja que m'ha sortit una mena de fusió entre les seccions de Petits Clàssics i Videojocs Animats, deixeu-me esmentar el Playstation All-Stars Battle Royale, que el 2012 va sortir per a Playstation 3 i PS Vita i que és un joc de lluita que barreja personatges de diversos títols (no necessàriament de lluita per si mateixos, és a dir com la saga Smash Bros. de Nintendo en què s'inspira), perquè també hi apareix el nostre amic Parappa com s'ha pogut veure al vídeo.





1 comentari:

  1. Kick, punch, it's all in your mind... step on the gas, do you know why we stopped the car? you forget to close the door...I am a chicken, in the kitchen... jajaja!

    Només vaig jugar al primer, però era boníssim i amb els col·legues no paràvem de riure mentre jugàvem (recordo que la demo de la primera fase amb el Sensei Cebollino que venia a la revista playstation magazine la vam reventar, jaja!)

    Lo dels dibuixos i secuèles ni idea, però el primer Parappa per a mi sempre serà entranyable...

    Salutacions!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...