Què estàs buscant?

dissabte, 16 de febrer del 2013

Còmics i videojocs: Mazinger Z

No hi ha dubte que la saga Mazinger Z, que inclou un munt de productes entre còmics, sèries i pel·lícules animades, amb totes les seves seqüeles i remakes des de 1972, és una de les més populars i conegudes de la història del manga i l'anime, i com no podia ser d'una altra manera existeixen videojocs basats en la franquícia, que ara repassarem.



El primer és el CB Chara Wars Ushinawareta Gag, llançat el 1993 per a la Super Famicom, la SNES japonesa, on en Mazinger és el personatge que controla el segon jugador en cas d'existir. És per això que al vídeo no el veiem (no n'hi havia cap de disponible amb el segon jugador en pantalla), i en canvi trobem en Devilman, probablement el segon personatge més conegut del mestre Gô Nagai

De fet, al joc trobem, caricaturitzats seguint l'estil de l'OVA de 3 episodis CB Chara Nagai Gô World, uns quants personatges de diverses creacions de l'autor, com ara Violence Jack, Harenchi Gakuen, UFO Robo Grendizer, Getter Robo o Cutey Honey, de manera que no es pot considerar pròpiament un videojoc de Mazinger Z.


El mateix any i per a la mateixa consola arribava, ara sí, el Mazinger Z, on el protagonista és ell i el podem controlar en un títol d'acció i scroll lateral, probablement la millor opció quan es tracta d'aquest personatge.


No té tan bona pinta, encara que no va rebre males crítiques, el Mazin Wars, per a la Mega Drive i també de 1993, que al Japó es va dir Mazin Saga i als Estats Units Mazin Saga: Mutant Fighter. Sí, aquest va sortir als tres territoris, per estrany que sembli. 

En aquest cas es recuperaven els personatges de sempre, però en un univers paral·lel i més fosc on el protagonista sembla més un monstre amb armadura que no pas un robot gegant o mecha, i a més barreja elements de Mazinger Z, Great Mazinger i Grendizer. Es basa, de fet, en el manga Mazin Saga, que es va començar a publicar el 1990 i encara no està oficialment tancat, malgrat que només n'han sortit 6 volums en tot aquest temps.


Finalment tenim el Mazinger Z de les recreatives, llançat el 1994 altre cop només al Japó, on ens canvien totalment el gènere i revisen la saga en forma de shoot'em up vertical, o el que es coneix popularment com un "mata-marcians" dels de tota la vida. 


A banda d'això, des de 1991 i encara ara apareixen al Japó entregues d'una popularíssima saga coneguda com a Super Robot Taisen o Super Robot Wars, que són videojocs del gènere dels RPG tàctics que reuneixen en crossover cada cop més personatges de franquícies de robots tant de l'animació com dels còmics.

Com és natural en Mazinger Z hi té una presència destacada des dels seus inicis, a la Gameboy, fins el Super Robot Wars UX de la Nintendo 3DS, que sortirà al març, passant per desenes d'altres títols que pertanyen al catàleg d'un bon grapat de sistemes, sempre en territori japonès exclusivament. Al vídeo vèiem la seva aparició el Super Robot Wars (o Taisen) Z, de la Playstation 2, llançat el 2008.



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...