És possible que del catàleg de les principals consoles de 16 bits dels anys 90 us soni el títol Zombies ate my neighbors, com a mínim a mi sí que em sona, i com que és un petit clàssic avui li dedicarem una entrada per tal de veure com era i si val la pena jugar-hi actualment.
El joc, de LucasArts, va sortir als Estats Units el 1993 i a Europa el 1994, uns anys molt bons tant per a la Super Nintendo com per a la Mega Drive, que s'acostaven al final de la seva vida comercial (encara els quedaven un parell d'anys, però ja m'enteneu) amb videojocs de gran qualitat.
El Zombies ate my neighbors, conegut simplement com a Zombies en territori europeu i australià (és a dir, PAL), ens proposa dos personatges amb què hem de rescatar els nostres veïns de l'atac sobtat d'enemics de tota mena, sorgits de l'imaginari popular de les pel·lícules de terror de sèrie B, com ara vampirs, licantrops (homes-llop), alienígenes, bebès gegants demoníacs, formigues i cucs gegants i, naturalment, zombis. Els haurem d'eliminar amb un ventall d'armes, cada cop més poderoses, que anirem adquirint.
Com hem dit abans, va sortir per a la Mega Drive (versió del primer vídeo) i per a la Super Nintendo (la d'aquest últim fragment), en tots dos casos amb molt bones puntuacions, de notable alt, encara que s'ha anat apreciant més amb els anys que no pas quan va sortir al mercat. A més, el 2009 va arribar tant als EUA com al Vell Continent a la Consola Virtual de la Wii.
El joc és aclamat pels seus gràfics detallats i plens de color, la seva música perfectament ambientada, els seus controls precisos, la diversitat d'armes disponibles, el seu humor i la seva divertida modalitat cooperativa per a dos jugadors.
La censura va afectar aquest videojoc: als Estats Units la sang es va canviar per un líquid lila, mentre que a Europa la part "ate my neighbours" es va suprimir del títol, a més del canvi, entre altres coses, dels enemics portadors de serres mecàniques per llenyataires amb destrals, considerats més acceptables.
Com s'espera de qualsevol èxit, hi va haver una seqüela, anomenada Ghoul Patrol, que va sortir el 1994 per a la Super Nintendo. La versió de la Mega Drive va ser cancel·lada, mentre que el 2010 va sortir per a la Consola Virtual de la Wii, i curiosament la SNES japonesa el va rebre, el 1995, al contrari del que va passar amb la primera entrega.
Es recuperaven en Zeke i la Julie, els dos protagonistes del Zombies, repetint papers principals i aquest cop lluitant contra fantasmes. Però no va tenir gaire èxit, i el cas és que inicialment no havia de ser un joc relacionat amb el Zombies, però es va adaptar perquè, com dèiem, si un videojoc té èxit és fàcil que se'n vulgui treure el màxim profit.
Sembla que sigui una altra cosa, però el Herc's Adventures, de 1997 i per a la Saturn (versió del vídeo, tot i que només va sortir als EUA) i la Playstation (versió llançada als 3 mercats principals), basa el seu sistema de joc en el Zombies i també és de LucasArts, però l'ambientació no té res a veure amb el títol original, ja que aquest cop es basa en la mitologia de l'Antiga Grècia i té uns protagonistes diferents.
Per acabar, sabíeu que aquest clàssic dels 90 podria donar el salt al cinema aquest mateix any? El 2011 es va anunciar que la pel·lícula d'imatge real estava en desenvolupament, i IMDB li posa 2013 com a data d'estrena. Ja veurem què passa.
Al seu temps em va passar desapercebut (pensava que era infàntil per l'estètica i llavors passava de jocs que em semblaven "per a nens... era un ximplet, jaja!)
ResponEliminaAmb el temps, l'he jugat una mica (al de megadrive) i em sembla molt divertit i simpàtic amb els tipus de monstres i assassins en sèrie que ens anem trobant, i la mecànica del joc vícia força...
Em lo que em deixes parat és amb lo de la peli...amb la "qualitat" que solen tenir aquestes coses, ja tremolo!