Què estàs buscant?

diumenge, 21 d’abril del 2013

Cinema i videojocs: La Gran Evasió

Segurament, si no l'heu vist, heu sentit a parlar del clàssic del cinema La Gran Evasió, de 1963 i protagonitzada per Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, Charles Bronson i James Coburn. 


En realitat està basada en un llibre de no ficció, però precisament per això m'he estimat més parlar-ne a la secció de Cinema i videojocs que no pas a la que repassa els videojocs que s'han fet basant-se en llibres. 

El cas és que sembla mentida que una pel·lícula de 1963 tingués una adaptació a videojoc als anys 80, però la va tenir, concretament el 1986, 23 anys després de l'estrena del film.


Parlem de The Great Escape per a diversos sistemes de l'època, però no pas consoles, sinó microordinadors. Concretament va sortir per a Commodore 64, ZX Spectrum i Amstrad CPC, a banda del PC. 


Igual que la pel·lícula, el joc està ambientat en un camp de presoners aliats durant la II Guerra Mundial, i hi controlem un personatge que ha de fugir d'aquesta presó per a presoners de guerra, recorrent a una de les maneres de fer-ho que ens permet el videojoc. 

Però la cosa no acaba aquí, sinó que coincidint amb el 40è aniversari del film, el 2003 va sortir un altre títol anomenat The Great Escape, aquesta vegada per a Xbox, Playstation 2 i PC:


Basat en la mateixa pel·lícula i emprant personatges que hi apareixien (mentre que el videojoc dels 80 tenia com a protagonista un personatge sense nom), així com talls de so reals de l'Steve McQueen, el joc presentava situacions inèdites i diversos finals que no es corresponien amb el que passa a la pel·lícula, cosa que sempre està bé i que permet fugir de les limitacions que suposa adaptar un film al gènere dels videojocs, però el resultat va ser mediocre.

Per desgràcia sembla que presentava problemes tècnics (especialment un frame rate pobre), una mala intel·ligència artificial i controls poc acurats, de manera que les seves notes es van quedar en l'aprovat alt, però res més. 


1 comentari:

  1. Una grandíssima pel·lícula, però es que no pega gaire per fer un videojoc. L'antic en "filmation" sembla massa complicat, i el de la passada generació tampoc queda molt clar de què va, encara que per la música i les situacions, m'hagués agradat probar-lo.

    Salutacions!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...