Què estàs buscant?

dimecres, 24 d’abril del 2013

Videojocs animats: Super Mario

Des que vaig inaugurar aquesta secció de dibuixos animats basats en videojocs, he volgut evitar els casos més obvis, els més coneguts, i he estat parlant d'altres que en aquest sentit eren més interessants, però és clar, els previsibles també havien de tenir una entrada, com és el cas dels dibuixos animats de la franquícia Super Mario, que verem avui.


Els primers dibuixos que va protagonitzar la parella més famosa del món de la lampisteria videojoquística van ser The Super Mario Bros. Super Show!, emesos per primera vegada de setembre a desembre de 1989. A l'estat espanyol es va arribar a emetre, segons la Wikipedia, a Canal+ i, el 2012, al canal també de pagament KidsCo.

El programa, que va tenir 65 episodis, consistia en una primera part amb actors reals i amb to de sitcom que donava pas als dibuixos animats i finalment s'acabava amb un segment més de sitcom.



Així va començar aquell primer episodi de la primera producció animada (i en part live action) dels germans Mario, que girava al voltant dels jocs Super Mario Bros. i Super Mario Bros. 2 (versió occidental, no pas l'autèntica). Però això passava de dilluns a dijous, perquè els divendres els dibuixos eren uns altres, encara que també de Nintendo:



En aquest vídeo on hem pogut veure, també, la introducció, queda clar que els dibuixos animats en qüestió eren els de The Legend of Zelda, dels quals ja vaig parlar en el seu moment. Però The Super Mario Bros. Super Show! no va ser la primera adaptació animada de l'Univers Mario:



El 1986, i només al Japó, es va llançar la pel·lícula de 60 minuts Super Mario Bros: Peach-hime kyûshutsu daisakusen, que a més va ser la primera pel·lícula de la història que es basava en un videojoc.



Saltem endavant i anem al 1990, any en què es va emetre per primera vegada als Estats Units la sèrie The Adventures of Super Mario Bros. 3, que recollia el testimoni de la sèrie anterior i es basava en el següent títol numerat de la saga.

Formava part del programa Captain N: The Game Master, però en aquest cas no hi havia parts d'imatge real, i va durar 26 episodis que es van poder veure a l'estat espanyol a La 2 i el 2010 a KidsCo.



En aquell mateix programa contenidor es va estrenar el 1991 la continuació de la història, Super Mario World (recordem que també coneguda com a Super Mario Bros. 4, almenys al Japó), però com que van cancel·lar Captain N: The Game Master, aquella sèrie es va quedar en només 13 episodis, que també es van poder veure a l'estat espanyol a La 2 i després KidsCo.


1 comentari:

  1. Antena 3 va fer el Mario la primera, feien el Mario i el capità N, en el rotllo aquell de "la merienda" que presentaven dos que es feien passar (o potser ho eren) per germanes, una d'elles va ser la filla de "pepa y pepe". Successores de'n Miliki i la Rita...

    Algú hauria d'actualitzar la wikipèdia ;)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...