Què estàs buscant?

diumenge, 16 de juny del 2013

Cinema i videojocs: Beverly Hills Cop

Segurament recordeu la mítica pel·lícula dels anys 80 del segle XX Beverly Hills Cop, protagonitzada per l'Eddie Murphy el 1984 i un gran èxit de taquilla que va tenir dues seqüeles, respectivament el 1987 i el 1994. Destacava, a més, pel tema principal de la seva banda sonora, guanyador d'un Grammy i des que es va estrenar una icona de la música del món del cinema, fàcilment reconeixible.


Doncs bé, el 1990 Tynesoft en va fer un videojoc, que malgrat l'any que es va estrenar es basava només en la primera de les pel·lícules que ja s'havien pogut veure tant al cinema com al mercat domèstic. 

Va aparèixer per a diversos sistemes, tot i que es troben poques puntuacions i la poca informació que hi ha ens diu que va agradar més o menys segons la plataforma de destí, però en el millor dels casos era un títol tirant a mediocre.


L'hem vist en la versió de l'Amiga, però també va sortir per a Amstrad CPC, BBC Micro, Atari ST, Commodore 64 (on ja us podeu imaginar que el millor era l'apartat sonor), MS-DOS i ZX Spectrum, versió que ara veurem perquè gràficament és la més diferent i característica:


Com podem veure, no s'assembla gens al primer vídeo que hem posat, i en honor a la veritat s'ha de dir que de la gran majoria de versions existents i esmentades no hi havia cap document videogràfic penjat a Youtube, per desgràcia. 

I si aquella experiència no va desencoratjar tothom pel que fa a la idea de traslladar als videojocs aquella divertida i exitosa comèdia vuitantera, l'any 2006 va sortir un altre Beverly Hills Cop, aquesta vegada per a Playstation 2!


Es tracta d'un FPS o first person shooter i tampoc no se'n troben ressenyes de mitjans especialitzats, però pel que llegeixo és un desastre absolut: ni el protagonista s'assembla a l'Eddie Murphy, ni la música és l'oficial, ni es pot fer servir l'arma durant la primera missió (cosa que ens delataria i faria que s'acabés la partida, però tot i així la pistola es veu tota l'estona), ni hi ha cap mena de llibertat a les pantalles, ni els gràfics estan al nivell de la consola.

Una porqueria, vaja, que les poques persones que la ressenyen recomanen que sigui evitada, fins i tot per part d'aquells que són molt fans de la saga.

2 comentaris:

  1. No sabia que haguessin jocs basats en "Superdetective en Hollywood". Els orginlas encaran semblen acpetables, pero el ultim es un horror!

    Com pot ser que no tingui la gran banda sonora?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els sortia més barat no haver de pagar per tenir-la. I coses com aquesta el van convertir en el desastre que era, de manera que al final els va sortir més car perquè segur que van perdre-hi calés.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...